Blast Premier kevään Showdown – turnaus huipentui kahteen semifinaaliotteluun, joissa ensimmäisessä oli mukana suomalainen ENCE, joka kohtasi tanskalaisen MAD Lionsin. Tanskalaisviisikko lähti otteluun ennakkosuosikkina, sillä joukkue oli varmistanut suoran semifinaalipaikan voittamalla oman lohkonsa.

Semifinaalissa oli erittäin isot panokset, sillä ottelun voittaja varmistaisi paikan juhannusviikolla pelattavaan Blast Premier kevätkauden finaali – turnaukseen, kun puolestaan hävinnyt joukkue joutuu karsimaan paikastaan ennen edellä mainitun turnauksen alkua.

Vaikka tanskalaisseura lähtikin päivän otteluun isoimpana ennakkosuosikkina, oli ENCE parantanut turnauksen edetessä otteitaan.

Ottelun ensimmäisenä karttana pelattiin suomalaisten valitsema sekä heidän vahvin kartta eli Train. Toisena karttana nähtiin Mirage, jonka valitsi MAD Lions. Kolmantena karttana olisi ollut tarvittaessa pelattu Nuke.

ENCE esiintyi varsinkin omassa karttavalinnassaan kuin talon isäntä, eikä näin ollen antanut tanskalaisjoukkueelle mahdollisuuksia. Vaikka tanskalaiset pääsivätkin todella lähelle. Pitkin turnausta pelillisiä otteitaan parantanut ENCE hallitsi junamaata ja vei sen lopulta lukemin 16-13.

Toisena karttana nähtiin Mirage, joka oli pelillisesti ensimmäistä karttaa paljon tasaisempi. Joukkueet veivät kierroksia vuoron perään ja lopulta MAD Lionsilla oli useita paikkoja iloistaan kartta ja viedä ottelu kolmanteen karttaan. Kuitenkaan tanskalaisjoukkue ei sitä pystynyt tekemään, vaan sortui tärkeiden kierroksien aikana useisiin virheisiin. Näitä tilaisuuksia suomalaiset eivät jättäneet käyttämästä hyväkseen, vaan tuli lopulta tasoihin – joten edessä oli jatkoaika.

Jatkoajalla niin ikään tanskalaisjoukkueella oli useampi mahdollisuus iloistaan oma karttavalintansa, mutta suomalaiset pystyivät taistelemaan erittäin tiukkoja kierroksia omiin nimiinsä ja näin ollen vei myöskin toisen kartan vasta toisella jatkoajalla luvuin 22-18.

ENCEn matkaa Blast Premier kevään finaali-turnauksessa voit seurata 15. kesäkuuta alkaen.

Kuvalähde: ENCE Twitter