FACEIT Global Summit PUBG Classic on yksi vuoden suurimmista turnauksista, ja siellä kisataan sadoista tuhansista dollareista. Mukana on joukkueita miltei kaikilta mantereilta, ja sen takia onkin ollut varsin miellyttävää huomata, kuinka monta suomalaista on päässyt mukaan näihin kinkereihin. 

Euroopasta mukaan mahtui yhteensä neljä joukkuetta, eli kuusitoista pelaajaa yhteensä. Tästä kuudentoista katraasta kymmenen on Suomesta. Suhteutettuna väkilukuun voidaan varmaan todeta, että olemmekin maailman kovin PUBG-kansa!  

Karsinnat käynnissä ja veitsi kurkulla 

Turnaus järjestetään ensimmäistä kertaa, ja PUBG-yhteisö ei ole vielä oikein päättänyt, ovatko turnausjärjestelyt liian sekavia vai innovatiivisia ja hienoja. 

Ensinnäkin FACEIT Global Summittiin oli mahdollista päästä vain alueellisten liigojen kautta. Euroopan liigasta (PEL) mukaan pääsivät ENCE, Liquid, Ninjas in Pyjamas, sekä Winstrike. PUBG Europe Liigasta lisää tästä artikkelista. 

FACEIT Global Summit PUBG Classis Lohkot

Turnauksen ensimmäinen paikan päällä pelattava vaihe kulkee nimellä Group Stage. Tässä vaiheessa mukana on 24 joukkuetta, joista kahdeksan kovinta jatkaa suoraan finaaleihin, ja loput 16 joukkuetta siirtyvät Elimination Stagelle. Tämä osuus pelataan kolmessa lohkossa, joten joukkueilla on mahdollisuus päästä pelaamaan kaikkia vastaan [toim. Huomautus yhdessä ottelussa pelaa 16 joukkuetta, ei 24]. 

Suomalainen ENCE aloitti urakkansa jo eilen. Selvästä ennakkosuosikin asemasta turnaukseen lähtenyt ENCE ei kuitenkaan suoriutunut ensimmäisistä otteluista samalla suoritustasolla, jota joukkueelta nähtiin Eurooppaliigassa. Sijoitus ensimmäisen päivän jälkeen on 11, ja mikäli nelikko haluaa päästä suoraan finaalivaiheeseen ilman Elimination Stagen hiostavia otteluita, on pelillistä tasoa nostettava. 

Ensimmäisen päivän pistetilanteen voit nähdä täältä. Suomalaisvahvisteinen Liquid on tällä hetkellä kuudennella sijalla. Winstrike aloittaa C-lohkon pelinsä tänään hieman kahden jälkeen Suomen aikaa iltapäivästä.  

Otteluita voi seurata suorana Faceitin viralliselta Twitch-kanavalta, ja viikonlopun finaalipelit näytetään suorana Yle Areenasta suomeksi selostettuina! 

Kansikuva: FACEIT Global Summit