Kuluvalla viikolla pelattavassa cs_summit 6 – turnauksessa suomalainen ENCE ajautui erittäin tukalaan tilanteeseen tilanteeseen hävittyään ensin tanskalaiselle Heroicille luvuin 1-2 ja näin ollen joutui tänään pelatussa ottelussa selkä seinään vasten.

Ennen kuin ottelu x6tenceä vastaan alkoi, oli kupletin juoni varsin selvä. Ottelun voittajan matka turnauksessa jatkuisi viikonlopun otteluihin, kun taas hävinnyt osapuoli joutuisi näin ollen tyytymään turnauksen jämäsijoituksiin. Kuluvan viikon turnaus on yksi Road to Rio – karsintaturnauksista, joten jokaiselle joukkueelle olisi erityisen tärkeää pystyä kasvattamaan omaa pistepottiaan mahdollisimman paljon.

Illan ottelussa pelattaviksi kartoiksi valikoituivat lopulta tanskalaisten valitsema Overpass, kun puolestaan ENCE valitsi tutun ja turvallisen Trainin. Ottelun kolmanneksi kartaksi jäi lopulta Nuke.

Ensimmäisessä kartassa tanskalaispoppoo ei juurikaan antanut suomalaisille mahdollisuutta yllätykseen, vaan vei oman karttavalintansa lopulta luvuin 16-13. Illan toisena karttana nähtiin Train, joka on ollut suomalaisten vahvimpia karttoja. ENCEn erittäin vahva pelaaminen tuotti toivotunlaisen onnistumisen, sillä x6tence kaatui toisessa kartassa murskalukemin 9-16. Kun molemmat joukkueet onnistuivat voittamassa oman karttavalintansa, oli edessä kolmas kartta – Nuke.

Nuke tarjosikin erittäin paljon eri tapahtumia, koska näytti erittäin pitkään, että suomalaiset lähtevät turnauksesta kotimatkalle murskalukemin. Kuitenkin ENCE pystyi pikku hiljaa taistelemaan itsensä tasoihin ja samalla myöskin ottelun voitosta. Kun 30 kierrosta oli pelattu tilanteen ollessa tasan 15-15, oli edessä jatkoaika. Jatkoajalla suomalaiset käyttivät tarvittavat tilanteet hyväksi ja voitti kolmannen kartan lopulta lukemin 15-19. Näin ollen koko ottelu meni ENCEn nimiin luvuin 2-1. ENCEn turnaus jatkuu sunnuntaina, jolloin se kohtaa ottelusta Ninjas in Pyjamas vs. Heroic hävinneen joukkueen.