Suomalainen ENCE sai ensimmäisellä kierroksella mahdollisuuden revanssiin, kun vastaan asettui australialainen Renegades. Joukkueet kohtasivat viime viikolla kolmannella kierroksella jolloin Renegades nappasi Nuken ja Miragen lukemin 16-7 ja 16-14. Eilisen kartaksi valikoitui Inferno, joka alkoi suomalaisille vahvasti 10-5 CT-puoliskolla. Terroristipuolisko osoittautui kuitenkin liian vaikeaksi ja Renegades nappasi lopulta voiton lukemin 16-13.

Päivän toisessa ottelussa suomalaiset saivat vastaansa itäeurooppalaisen HellRaisersin. HR:n alku oli jopa ENCEä kivisempi, sillä joukkue hävisi ensimmäisen ottelunsa FaZelle luvuin 4-16. HR heräsi toiselle kierrokselle ENCEä nopeammin ja takoi pysäyttävät 13-2 lukemat ensimmäisellä puoliskolla. Suomalaisjoukkue ei kuitenkaan suostunut kaatumaan helpolla, vaan onnistui kaventamaan pelin kierroksiin 12-15, ennen kuin HR lopulta nappasi voiton lukemin 12-16.

Ensimmäisenä päivänä nähtiin myös kaksi jättiyllätystä. Ensimmäisenä Challengers -vaiheessa pysäyttämätön NRG liittyi ENCEn seuraan kahteen tappioon kun NiP ja AVANGAR kaatoivat sen luvuin 14-16 ja 13-16. Toiseksi, ensimmäistä kertaa Legends -vaiheessa pelaava Renegades jatkoi voittoputkeaan kukistaen FaZe Clanin luvuin 16-14.

Kaksi joukkuetta jatkoon, kaksi kotimatkalle – kilpailu kiristyy toisena päivänä

Renegadesin voittoputki päättynee tänään kun se saa jatkopaikkaottelussa vastaansa maailman kärkinimi Astraliksen. Päivän toinen jatkopaikkaottelu pelataan Liquidin ja Na’Vin välillä. Ottelu on mielenkiintoinen, sillä Na’Vi ei pitänyt edes harjoitusleiriä ennen turnausta, mutta on silti huikeassa iskussa.

ENCE:n turnaus jatkuu nyt eliminaatiokierroksilla, joita joukkueen pitää voittaa kolme jatkoon päästäkseen. Tänään pelattava kierros on erityisen tärkeä, sillä sen häviö tarkoittaa, että suomalaisjoukkue ei saa suoraa kutsua syksyn Berliinin Majorin ensimmäiseen vaiheeseen, vaan joutuu taas taistelemaan turnauspaikasta Minor-karsinnoissa. Päivän ottelu pelataan paras-kolmesta formaatilla ja ENCEä vastaan asettuu BIG. Saksalaisjoukkueen turnaus alkoi tiukilla häviöillä ranskalaisia G2 Esportsia ja Vitalityä vastaan. Toisessa eliminaatio-ottelussa amerikkalaiset NRG ja compLexity selvittävät kumpi saa jatkaa lauantaille.

Kaikkia pelejä voi seurata englanniksi selostettuna Twitchistä tai suomeksi selostettuna Yle Areenasta.

Ensimmäisen päivän tulokset

Ensimmäinen kierros:

Toinen kierros:

Toisen päivän aikataulu

2-0 ottelut (paras kolmesta):

  • 16:00 Renegades vs. Astralis
  • 19:30 Natus Vincere vs. Team Liquid

1-1 ottelut (yksi kartta):

  • 14:00 MIBR vs.   G2 Esports
  • 14:00 Avangar vs. FaZe Clan
  • 15:10 Vitality vs. Cloud9
  • 15:10 NiP vs. HellRaisers

0-2 ottelut (paras kolmesta):

  • 16:00 ENCE vs. BIG
  • 19:30 compLexity vs. NRG

Lähde: HLTV, kuvalähde: ESL / Bart Oerbekke

Kuvakaappaukset: Liquidpedia