Uutisoimme viime kuussa ENCEn päätöksestä uudistaa Overwatch-joukkuettaan ja päästää useita vanhoja pelaajiaan vapaille markkinoille. Nyt joukkueen entinen kapteeni Ville ”Trickwide” Saastamoinen on kertonut uransa seuraavasta askeleesta.

Saastamoinen siirtyy valmentamaan eurooppalaisen e-urheiluorganisaatio Wind and Rainin uutta Overwatch-joukkuetta. Organisaatio kertoi tiedotteessaan vakuuttuneensa Overwatch-Liigan vahvasta aloituksesta, mikä johti suoraan joukkueen perustamispäätökseen. Joukkueen tavoitteena on päästä Overwatch Open Divisionin kautta mukaan Overwatch Contendersin uudelle kaudelle.

Wind and Rainiin kuuluu ennestään useita League of Legends -joukkueita ja PUBG-joukkue. Uuden Overwatch-joukkueen pelaajakokoonpano on:

Pelaaja Rooli Entinen joukkue
Ludovic ”Nuja” Olaizola DPS Flex Golden Sausage
Arthur ”Eissfeldt” Marx DPS Flex Angry Titans
Tomáš ”Ex0rath” Kotačka Support eSuba.OW
Ilias ”iLka” Kaskanetas Support Flex M1X
Miroslav ”Sardis” Hájek Flex eSuba.OW
Valentin ”Ascoft” Wulfman Tank Mantic0re

 

”Pelaajat kokivat vanhan valmentajan olevan hyödytön”

Saastamoisen mukaan valmentajan tehtäviin siirtymiseen vaikuttivat tämän hetkinen opiskeluaikataulu, joka ei salli pelaajan uraan keskittymistä, ja pelaajilta tullut pyyntö lähteä mukaan joukkueen valmentajaksi. Kyseessä on Saastamoisen ensimmäinen päätoiminen valmentajan pesti.

”Vahvuudet ovat varmaan omat valmennettavana olemisen kokemukset, sekä itse pelikokemus. Oman pelikokemukseni takia minua pyydettiin tähän joukkueeseen, koska pelaajat kokivat vanhan valmentajan olevan hyödytön ja tiesivät, että omaan tietotaidon sekä kyvyn tuoda asiat esille. Haasteena näen lähinnä pelaajien erilaisuuden sekä oikean valmennusmetodin löytämisen”, Saastamoinen kommentoi.

Saastamoinen ei kuitenkaan aio jättää pelaajan uraa vielä taaksensa, vaan tarkoituksena on palata pelikentille taas keväällä, kun aikataulu paremmin suosii. ”Oma palo pelaajana ei siis ole sammunut missään vaiheessa, ja monet ovat harmitelleet sitä, etten nyt ole pelaajamarkkinoilla vapaana. Mutta en myöskään sulje pois ajatusta, että jäisin valmentajaksi. mikäli kaikki sujuu hyvin.”

Wind and Rain tulee Saastamoisen arvion mukaan tuskin olemaan ainoa uusi organisaatio, joka päättää yrittää onneaan Overwatchin parissa. Hyviksi kannustimiksi Saastamoinen mainitsi Open Divisionin luoman selkeän reitin Contendersiin, sekä korvaukset jotka organisaatioille maksetaan näiltä Overwatch-Liigaan ostetuista pelaajista. Saastamoinen kuitenkin epäili, että skene voi tarvita vielä lisää kolmannen osapuolen turnauksia ollakseen kannattava.

Lähde: Wind and Rain Kuvalähde: Wind and Rain