Sairasloma, motivaation puute, uusi uljaampi diili, penkitys bugin käytöstä. Syyt ENCEn ennennäkemättömään uudelleenrakentamiseen ovat moninaiset, mutta yksi asia on e-urheilussa varmaa: Organisaation tasolta pelaajiin saakka tyhjälle penkille löytyy aina ottajansa.

Kaksi viikkoa sitten ENCE esitteli uudet hankintansa kilpailevasta kotimaisesta joukkueesta HAVUsta. Joonas ”doto” Forss löysi paikkansa rosterista ja Eetu ”sAw” Saha siirtyi pelinsisäisen johtajan roolistaan ENCEn uudeksi valmentajaksi.

ENCEn sivuilla julkaistulla videolla Saha kertoo, että uusiutuneen joukkueen valmentaminen tulee olemaan haastavaa, mutta näkee siinä myös suuren mahdollisuuden.

”Siirtymällä pelaajasta valmentajan rooliin, saan uuden alun ja pystyn varmasti auttamaan joukkuetta monella tapaa”, Saha kommentoi.

ENCEn General Manager Niklas ”Willkey” Ojalainen kertoo videolla, että Suomessa ei oikeastaan ammattivalmentajia ole nimeksikään.

”Kun kartoitettiin keitä valmentajia Suomessa olisi tarjolla, pelaajien suunnalta tuli esiin Sahan nimi”

Saha tietää, että ENCEssä pelaajien vahvuuksia ovat kommunikointi ja yksilösuoritukset. Hän haluaa tuoda mukaan taktisen puolen ja uusia lähestymistapoja.

Vaikka penkitetty Slaava ”twista” Räsänen ei valmentajana enää toimi, häärii hän silti organisaatiossa taustavoimana analyytikon roolissa.

”Twistan kanssa ollaan aiemmin pelattukin yhdessä. Hänestä on positiiviset kokemukset ja odotan, että päästän työskentelemään yhdessä”, Saha sanoo.