ENCE on ollut Suomen e-urheiluskenessä tunnettu siitä, että se hankkii riveihinsä Suomen huippupelaajat. Viime aikoina organisaation CS:GO-joukkue on kuitenkin menestyksen sijaan ollut uutisissa sen takia, että joukkueen kokoonpano vaihtuu vähän väliä. Tänään ENCE uutisoi, että nuori tähtipelaaja Jere ”sergej” Salo on penkitetty yhteisen sopimuksen myötä.

Keväällä ENCE hankki riveihinsä nuoren pelaajalupauksen Elias ”Jamppi” Olkkosen, joka ei kuitenkaan voi pelata Valven järjestämissä turnauksissa, kuten Majoreissa, vuosia sitten saamansa VAC-bannin vuoksi. Sen jälkeen joukkue pelasi kuuden miehen kokoonpanolla niin, että Sami ”xseveN” Laasanen pelasi lähinnä vain Valven turnauksia. Pelaajatauon jälkeen elokuussa Laasanen siirtyi HAVUun, mutta sopimus muotoiltiin niin, että hän pelaa ENCEn riveissä turnaukset, joissa tienataan pisteitä Major-turnaukseen. Syksyn aikana ENCEn CS-joukkueen päävalmentaja Slaava ”Twista” Räsänen joutui jättämään valmentajan tehtävänsä, sillä kävi ilmi että hän on käyttänyt valmentaja-bugia. Räsänen siirtyi joukkueen analystiksi.

Lokakuussa juuri ennen Elisa Invitationalia ENCE ilmoitti jättäytyvänsä pois turnauksesta, sillä Jani ”Aerial” Jussila jäi sairaslomalle. Marraskuun alkupuolella ENCE tiedotti, että Jussilan paikkaajaksi joukkueeseen tulee HAVUsta Joonas ”doto” Forss, ja samalla he saivat uuden valmentajan, sillä niin ikään HAVUn pelaaja Eetu ”sAw” Saha on päättänyt lopettaa kilpapeliuransa ja jatkaa valmentajana. Hetken aikaa ENCEn kokoonpano oli kasassa, ja joukkueella löytyi valmentaja ja analysti.

Kokoonpano kuitenkin muuttuu jälleen, ennen kuin uusi joukkue on ehtinyt pelaamaan montaakaan peliä. Nuoreksi osujaksi nimitetty Salo on pitkän pohdinnan ja useiden keskustelujen jälkeen tullut siihen lopputulokseen, että motivaation puutteen vuoksi hän siirtyy penkille sekä suorittaa varusmiespalveluksensa, joka alkaa ensi vuoden tammikuussa.  Salon ja ENCEn sopimus pysyy kuitenkin tiedotteen mukaan voimassa.

Paikatakseen Salon jättämän aukon kokoonpanossa, ENCE lainaa riveihinsä SJ Gamingista tutuksi tullutta 19-vuotiasta Tuomas ”SADDYX” Louhimaata DreamHack Masters Winter Europe 2020 -turnauksen ajaksi. Nähtäväksi jää, jääkö Louhimaa pysyvämmäksi osaksi rosteria, vai nähdäänkö hänet lainajakson jälkeen jälleen tutusti SJ:n paidassa.

Lue myös: SJ Gaming mukaan kouluyhteistyöhön – tarkoituksena rakentaa koko Suomen kattavaa oppilaitos- ja akatemiatoimintaa

Lähde: ENCE
Kuva: ENCE