Koko syksyn on puhuttanut niin kutsuttu valmentajan bugi ja sen väärinkäyttö, nimittäin pitkin syksyä useat CS:GO-joukkueiden huippuvalmentajat ovat jääneet yksitellen kiinni bugin käytöstä. Jos joku ei ole aiemmin tutustunut kyseiseen bugiin, niin sen avulla valmentaja pystyy ottelun aikana näkemään pelattavasta kartasta enemmän kuin normaalisti.

Yksi näistä lukuisista huipputason valmentajista, jotka ovat jääneet kiinni edellä mainitun bugin käytöstä on ENCEä valmentanut Slaava ”twista” Räsänen. Tiedon julkitulon myötä ENCE hyllytti valmentajan ESIC:n tutkimusten ajaksi.

Aiemmin tänään ESIC julkaisi listauksen yhteensä 37 valmentajasta, jotka ovat käyttäneet valmentajan bugia hyväkseen. Jokaiselle valmentajalle langetettiin toimitsakiellot. Nämä kiellot vaihtelivat muutamasta kuukaudesta aina 36 kuukauteen, riippuen valmentajabugin hyödyntämisen määrästä. ENCEn valmentajalle Räsäselle näin ollen langetetiin yhteensä yli 15 kuukauden toimitsijakielto. ENCE kommentoi valmentajansa saamaa kieltoa varsin lyhytsanaisesti toteamalla, että Räsänen pysyy edelleen hyllytettynä organisaation toiminnasta.

Täältä voit käydä tsekkaamassa koko listauksen valmentajista, joille tuomittiin ESIC:n toimesta toimitsijakielto:

Lähde: HLTV
Kuva: ENCE