G2 Esports ja Unicorns of Love ovat edenneet Euroopan League of Legendsin mestaruussarjan kevätkauden finaaleihin. Pronssiottelussa kohtaavat Fnatic ja Misfits.

Välierissä G2 Esports voitti yllättäen näin pitkälle edenneen Fnaticin kartoin 3-1. Myös Unicorns of Loven ja Misfitsin välillä käyty välieräottelu päättyi 3-1.

Finaali ja pronssiottelu pelataan ensi viikonloppuna. Finaalin voittaja pääsee edustamaan Eurooppaa keskikauden kutsukilpailuun Brasiliaan ja tienaa 90 mestaruus pistettä. Eniten mestaruuspisteitä kerännyt joukkue pääsee yhtenä Euroopan edustajana maailmanmestaruuskilpailuihin.

Akatemiat nousivat – ketkä saavat heidän paikkansa?

Misfitsillä ja Fnaticillä oli aihetta myös iloon kun organisaatioiden akatemiajoukkueet onnistuivat voittamaan omat nousukarsinta pelinsä ja samalla saavuttamaan pääsarjapaikat ensi kaudelle.

League of Legends -viikon alussa torstaina Misfits Academy kaatoi Fnatic Academyn tiukassa ottelussa 3-2. Voiton myötä Misfits Academy sai paikan LCS:n kesäkaudelle.

Ottelun hävinnyt Fnatic Academy pääsi kokeilemaan uudestaan onneaan GIANTS! Gamingiä vastaan, joka oli kaatanut putoamiskarsinnassa Origenin 3-0. Fnatic Academyn ja GIANTSin välinen ottelu päättyi Fnaticin Akatemian hyväksi 3-0 ja näin ollen myös Fnaticin kakkosjoukkue saavutti paikan ylhäältä.

Kesällä mestaruussarjassa ei kuitenkaan nähdä kahta Fnaticin ja Misfitsin joukkuetta, sillä LCS:n säännöt kieltävät kahden samaan organisaatioon kuuluvan joukkueen pelaamisen korkeimmalla sarjatasolla. Organisaatiot  joutuvat siis myymään juuri saavuttamansa paikat pääsarjasta.

Otteluiden tulosten myötä Origen ja GIANTS! Gaming putosivat haastajasarjaan.