Tämän vuoden Internationaliin varmistuneiden joukkueiden määrä on kasvanut kolmella Kiinan ja CIS-maiden aluekarsintojen päättymisten myötä. Itä-Euroopan ja Venäjän karsinnoista selvisi läpi alueen konkareista koostuva, karsintojen ennakkosuosikki Winstrike (ent. FlyToMoon), kun taas Kiinasta eteenpäin jatkoivat Team Serenity ja Invictus Gaming.

Winstriken tie karsintojen voittoon osoittautui odotettua helpommaksi. Ainoastaan semifinaaleissa tippunut Double Dimension ja finaaleihin yltänyt ESPADA onnistuivat ryöstämään muutaman erän Winstrikeltä. Finaaliottelu päättyi varsin vakuuttavin ottein Winstrikelle 3-1.

Kiinan karsinnoissa sen sijaan on noussut esille uusia nimiä. Alueen semifinaaleissa neljästä joukkueesta peräti kaksi olivat verrattain tuntemattomampia – Team Serenity ja For the Dream. Alueen Tier 2 -vakionimi FTD jäi loppujen lopuksi semifinaaleissä IG:n ja LGD.FY:n jalkoihin, mutta voittajien lohkosta TI:hin edennyt TS oli alueen todellinen yllättäjä.

Team Serenity perustettiin jo vuoden 2018 alkuvaiheilla, mutta joukkueen tie Valve-turnauksiin loppui poikkeuksetta aluekarsintoihin. Avoimet karsinnat ovat olleet koko vuoden TS:lle helppoa kauraa joukkueen voittaessa suurimman osan niistä vuonna 2018. Team Serenityä kannattaa ehdottomasti pitää silmällä Internationalin käynnistyttyä.

Kiinan ja CIS-maiden lisäksi Etelä-Amerikan aluekarsinnat lähenevät loppuaan. Mukana ovat vielä alueen ennakkosuosikit SG e-sports ja paiN Gaming, joiden otteista päätellen jompikumpi tulee viemään alueen karsintapaikan.

Kaakkois-Aasian, Pohjois-Amerikan ja Euroopan karsinnat käynnistyvät tämän päivän aikana. Kaakkois-Aasia aloitti aamuyöllä, Euroopan karsinnat käynnistyvät OG v. The Final Tribellä kello 12 Suomen aikaa ja Pohjois-Amerikka jatkaa karsintaputkea, aloittaen ottelulla OpTic v. VGJ.Storm 21:30 suomen aikaa.

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: Dota2