Gaming Barracks järjestää Overwatchin korkeakouluopiskelijoille suunnatun Overwatchin Opiskelijoiden SM-kilpailut ensi syksynä. Kilpailuilla Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) myöntämä opiskelijoiden SM-kilpailujen arvo. Kyseiset kisat ovat ensimmäiset laatuaan Suomessa.

Kilpailut koostuvat lokakuussa järjestettävistä online-karsinnoista ja 18.-19. marraskuuta Kouvolassa järjestettävästä LAN-finaalista, jonne pääsee karsintojen kahdeksan parasta joukkuetta. Kisoihin saavat osallistua kaikki korkeakouluopiskelijat.

Kilpailujen projektipäälikön ja Gaming Barracksin vetäjän Topias Rantalan mukaan idea kilpailuihin lähti Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Kouvolan kampuksen laneilta, joissa Overwatchin suosio oli valtaisa.

— Aluksi suunnittelimme suurta koulun sisäistä Overwatch-tapahtumaa, mutta idea jalostui nopeasti ajatukseksi korkeakoulujen välisestä mestaruusturnauksesta. OLL:n hyväksynnän myötä tapahtuman statukseksi tuli virallisesti OSM-kisat, Rantala kertoo

Kisat järjestävä Gaming Barracks on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun opiskelijoista koostuva peliyhteisö, jonka tavoitteena on rakentaa pelaamisen ja elektronisen urheilun tapahtumakulttuuria paikallisesti ja valtakunnallisesti sekä luoda standardeja elektronisen urheilun tapahtumajärjestämiseen.

Gaming Barracksin odotuksena on järjestää Suomen kärkipäähän kuuluva elektronisen urheilun tapahtuma ja vakavasti otettava turnaus. Kilpailun palkintopotti koostuukin useasta tuhannesta eurosta ja sen selostaa useista tapahtumista tuttu Tomi “Tombha” Rinne.

Toivotaan myös että saadaan e-urheilulle lisää näkyvyyttä harrastajien ja pelaajien keskuudessa, Rantala toivoo.

Lue lisää tapahtumasta sen Facebook-sivuilta.