Entinen brasilialainen CS:GO-ammattilainen Shayene ”shAy” Victorio on saanut 116 vuoden vankilatuomion. Syynä tuomioon ovat varkaus ja kavallus, jotka ovat peräisin hämäräbisneksistä, joita Victorio ja hänen ex-kumppaninsa pyörittivät vuosina 2013-2017.

Brasilian median tietojen mukaan Victorio, joka pelasi CS:GOta aktiivisesti vuosina 2008-2019 ja oli iso hahmo nostamassa naisten CS:GOta pinnalle Brasiliassa, on tuomittu 116 vuoden vankeuteen.

Sao Paulon julkinen ministeriö vaittää Victorion pitäneen nettikauppaa, joka ei kuitenkaan ikinä toimittanut lupaamia palveluitaan maksaneille asiakkaille. Oikeudessa kuultiin yhteensä 118 uhrilta kyseisestä huijauksesta vuosilta 2013-2017.

Victorio lopetti CS-ammattilaisena toukokuussa 2019 kaikkiaan 11 vuotta kestäneen uran jälkeen. Tämän jälkeen hän aloitti kokoaikaisena striimaajana pelaten juuri CS:GOta ja muun muassa GTAta hänen 30 tuhannelle seuraajalleen Twitchissä.

Tuomitsemisen jälkeen Victorio on puolustanut itseään lakimiehensä kanssa Brasilialaiselle uutissivustolle UOL:lle oikeudessa saaduistaan syytöksistä.

”Victorio on internetin herjauksien tähtäimessä. Ihmiset tekevät feikkikäyttäjiä hyökätäkseen hänen kimppuunsa pelkästään, koska he haluavat aiheuttaa lisää draamaa ja pahaa mieltä” – Sanoo lakimies Antonio Carneiro.

”Aiomme valittaa tuomiosta, joka on täysin epäinhimillinen. Odotamme uutta päätöstä, sillä syyllisiä on lopulta vain yksi” – Hän jatkoi.

Victorion mukaan hänen kumppaninsa otti aikanaan täyden vastuun rikoksista, joten tuomio tuntuu hänen mielestään epäreilulta.

Brasilian lain mukaan ihminen joutuu istumaan korkeintaan 30 vuotta vankilassa yhdestä rikoksesta, vaikka oikeus katsoisikin rikoksen ansaitsevan kovemmankin rangaistuksen. Jos Victorion tuomio ei tästä muutu, hän on vapaa vankilasta vuonna 2050.

 

Lähde: Dexerto

Kuvalähde: twitter/shaycsgo