Ruotsalaisen Counter-Strike-legendan Emil “HeatoN” Christensenin elämästä julkaistaan elämäkerta tänä vuonna. “HeatoN: Livet på Spel” -nimisen(suom. HeatoN: Elämä vaakalaudalla) elämäkerran on tarkoitus ilmestyä syyskuussa.

Kirja tulee kertomaan niin 33-vuotiaan Christensenin eurheilu-urasta kuin yksityiselämästäkin. Elämäkerrassa käsitellään HeatoN:in elämän ylä- ja alamäkiä, kuten hänen äitinsä kuolemaa ja vuonna 2015 Christensenin saamaa petostuomiota.

— Rehellisesti sanottuna elämässäni on ollut enemmän takaiskuja kuin menestystä, Christensen kertoi ruotsalaislehti Sydsvenskanin eilen julkaisemassa haastattelussa.

— Iso osa elämästäni on ollut vaikeaa, mutta uskon sen muovanneen minua ihmisenä. Ihmisillä on usein tapana keskittyä vain menestykseeni eivätkä he ole kovin innokaita puhumaan kärsimistäni takaiskuista, mutta tuon ne kaikki nyt esille.

HeatoN:in Counter-Strike-ura alkoi vuonna 2000 ruotsalaisen ollessa 17-vuotias. Ennen eurheilu-uraansa Christensen pelasi jääkiekkoa, mutta joutui lopettamaan harrastuksen loukkaantumisten vuoksi. HeatoN tuli tunnetuksi uransa aikana sekä Ninjas in Pyjamasin, että SK Gamingin riveistä. Hänen uransa suurimpiin saavutuksiin kuuluu Cyberathlete Professional Leaguen maailmanmestaruus vuodelta 2001.

Uransa jälkeen HeatoN on toiminut Ninjas in Pyjamasin managerina. Sen lisäksi hänet nähtiin tänä keväänä ruotsalaisen tositelevisio-ohjelma Mästarnas mästaren (suom. Mestareiden mestari) yhdeksännellä kaudella.

Keiden Christensen sitten toivoo lukevan hänen elämänkertansa?

— Toivon, että monet vanhemmat lukisivat tämän kirjan ja voisivat saada sitä kautta käsityksen siitä, mitä elektroninen urheilu on ja kiinnostuisivat siitä mitä heidän lapsensa tekevät.

Lähteet: DotEsports ja Sydsvenskan
Kuva: Fragbite