Aiemmin uutisoitiin, ettei ruotsalainen CS:GO – pelaaja Maikel ”Maikelele” Bill jatkaisi enää GODSENTin pelaavassa viisikossa. Kokeneen ruotsalaispelurin paikan joukkueessa otti tanskalainen Asger ”Farlig” Jensen. Jensen liittyi GODSENTin viisikkoon Copehagen Flamesista.

Menneellä viikolla Youtubeen julkaistiin videohaastattelu Robu Johnsonin toimesta, jossa vieraana oli GODSENTin suomalaisvahvistus Jesse ”zehn” Linjala.

Haastattelun aikana Linjala avasi muun muassa joukkueen tulevaisuuden tavoitteista. Haastattelun suurimmaksi puheenaiheeksi kuitenkin nousi vastikään Maikelelen saamat potkut. Linjala avasi entiseen joukkuetoveriinsa liittyvän tapauksen taustoja. Hänen mukaansa yhteistä taipaletta Maikelelen kanssa kertyi lähes puolentoista vuoden verran, jonka aikana he pelasivat yhdessä eri organisaatioissa.

Linjala toteaa, että tapahtumat, jotka johtivat lopulta Maikelelen potkuihin tapahtuivat erittäin nopealla aikataululla. Hän myöskin painottaa, ettei muulla joukkueella ollut mitään tietoa, mitä organisaatio taustalla suunnitteli.

Hänen mukaansa valmentaja oli ottanut suomalaistähteen yhteyttä joukkueen harjoituksien jälkeen ja pyytänyt tätä liittymään teamspeak-yhteyteen, jossa mukana oli myös GODSENTin yksi omistajista. Linjalalle kerrottiin, että organisaatio olisi kiinnostunut ostamaan Copehagen Flamesista nuoren tanskalaispelaajan, joka oli nostanut erittäin paljon tasoaan tanskalaisjoukkueessa pelaamassaan AWP-roolissa.

Lopulta muulle joukkueelle annettiin ainoastaan tunteja aikaa tehdä päätös. Linjala kertoi, että muu joukkue yritti parhaansa mukaan auttaa Maikelelea, sillä hänen pelistatsit eivät olleet riittävän kovalla tasolla lanikauden aikana TOP20 – joukkueen AWP-pelaajaksi. Hän myöskin painottaa, ettei muulla joukkueella ollut aluksi mitään tietoa mahdollisista rosterimuutoksista ennen kuin koko muu joukkue oli keskustellut asian tiimoilta. Farligin eduksi nousivat erittäin kovat statistiikat tanskalaisseurassa, kun puolestaan Maikelelen statistiikat olivat lähinnä laskusuhdanteessa.

Lopulta GODSENTin muu joukkue päätti katsoa tämän Farlig-kortin. Linjala perusteli, että koska kyseessä on vasta 21-vuotias nuori pelaaja, joka on nousi entisessään joukkueessaan todella isoon rooliin sekä Linjala näkee, että Farligin kanssa heillä on mahdollisuuksia päästä joukkueena eteenpäin. Kun päätös rosterimuutoksesta oltiin tehty organisaatio pyysi koko joukkueen kasaan, jossa päätöksestä ilmoitettiin. Maikelele otti tilanteen erittäin raskaasti ja henkilökohtaisesti, joka antoi sekä organisaatiolle että entisille joukkuetovereilleen varsin vihaista palautetta tilanteeseen liittyen. Linjala kertoi haastattelun aikana, että jokainen sai osakseen myöskin uhkailua, mikä ei tosiaan sovi urheilunhenkeen millään tavalla.

Tästä pääset katsomaan Linjalan antaman videohaastattelun

Linjalan haastattelusta ei kerennyt kulua kuin ainoastaan pari päivää, ennen kuin GODSENTistä potkut saanut Maikelele julkaisi omassa Twitter-kanavassaan tekstin liittyen Linjalan antamaan haastatteluun. Maikelele kirjoitti omassa vastineessaan muun muassa epäilevän, että koko muu joukkue olisi ollut yhtä mieltä Farligin liittymisen ja Maikelelen potkujen suhteen. Hän myöskin avaa, ettei suhde Linjalan kanssa ollut helpoimmasta päästä ja koki että Linjalalla olisi jotain entistä joukkuetoveriaan vastaan. Pian Maikelelen kirjoituksen jälkeen Linjala julkaisee omalle Twitter-kanavalleen oman vastineen Maikelelen kirjoituksen syytöksiin. Linjala avaa omassa kirjoituksessaan muun muassa siitä, että ennen kuin joukkue liittyi GODSENTin organisaatioon varoiteltiin Maikelelesta viitaten hänen aiempaan käyttäytymiseensä entisissä joukkueissa. Hän myöskin avaa, että alusta alkaen oli mahdollisuus pelaajamuutokseen jossei Maikelele onnistu suorittamaan tietyllä tasolla.

Linjala koki, ettei muu joukkue pystynyt suoriutumaan turnauksissa tai treenipeleissä tarvittavalla tasolla, sillä ruotsalaispeluri aiheutti jatkuvasti negatiivista energiaa joukkueen ympärille. Molemmista teksteistä huomaa, että entiset joukkuetoverit ovat erittäin eri mieltä monista asioista ja molemminpuolista syyttelyä tapahtuu sosiaalisen median välityksellä. Tosin Linjalan vastineessa on koko joukkueelta mielipiteitä, mutta Maikelele näkee ainoastaan Linjalan suurimpana ongelmanaiheuttajana entisessä joukkueessaan.

Kuvalähde: Dreamhack