Viikon pituinen EPICENTER turnaus alkoi tänään villikortti peleillä, joissa odotetusti NewBee jatkoi voittoputkeaan ottaen kaksi 2-0 voittoa. NewBee on nyt parantanut Na`Vin vanhaa kolmen vuoden takaista ennätystä, jolloin he voittivat 24 peliä putkeen. NewBeellä on nyt kasassa 25 peliä, ja heidän 50 pelin statistiikat sivuavat Alliancen 2013 lukemia. Heidän jälkeensä toiseks karsinnassa nousi compLexity Gaming, joka hävisi NewBeelle ekalla kieroksella. coL kuitenkin päihitti Fnaticin, joka huhujen mukaan ei ole ollut parhaissa tunnelmissa heihiin kohdistuvan Redditin syytösten takia sen jälkeen kun joukkue tiputti Wai Pern ’Net’ Limin tuodakseen sisään Chai ’Mushi’ Yee Fungin. coL myöskin selätti Euroopan Manila Major karsinnoissa kolmanneksi yltäneen No Diggityn 2-0.

Lohkovaihe alkaa

Lohkovaiheen joukkueista Alliance ja OG eivät ole pelanneet turnauksessa sitten StarLadder Invitationalin kun taas Team Secret, Team Liquid ja compLexity ei ole pelannut uuden version julkaisun jälkeen. Vain Evil Geniuses pelasi WePlay turnauksessa, jossa he ylsivät kolmannelle sijalle. Virtus.Pro otti osaa Euroopan Manila Major karsinnoissa joissa he eivät päässeet lohkovaiheesta läpi. NewBee on pelannut eniten pelejä uudella versiolla, voittaen Kiinan Major karsinnat. Lohkot pelataan GSL formaatilla, jossa pelataan pienimuotoinen kaksoiskaavio ja kaksi parasta nousevat playoff pelien ylempään kaavioon kun taas lohkojen hävijät aloittavat playoffsit kaavion alaosasta.

A Lohko

  •  OG – n0tail, Miracle, MoonMeander, Cr1t, Fly
  •  Alliance – Loda, s4, AdmiralBulldog, EGM, Akke
  •  Team Liquid – MATUMBAMAN, FATA-, Mind_Control, JerAx, KuroKy
  •  compLexity Gaming – Chessie, Limmp, swindlemelonzz, Zfreek, Handsken

Ensimmäisellä kieroksella toisensa kohtaa OG ja Alliance sekä Team Liquid ja compLexity. Näistä otteluista selkeämpi on oletettavasti Liquid vastaan coL, sillä Liquid pelasi selvästi paremmin ESL One Manilassa, joskin joukkueet eivät ikinä kohdanneet. Liquid ja coL myöskin perenteisesti pelaavat kohtuu samantyylistä peliä, eli kummallakaan ei pitäisi olla suurta eroa pelityylinsä suhteen. OG vastaan Alliance on taasen StarLadder Invitationalin alemman kaavion revanssi. Silloin OG oli parempi joukkue, mutta tästä on lähes kuukausi aikaa ja pelin versio on myöskin muuttunut sen jälkeen. Yleisesti Liquid on lohkon ennakkosuosikki, kun taas muut kolme ovat erittäin lähekkäin toisiaan, joskin Alliancella on mahdollisesti heikko pelityyli compLexityä vastaan, jos Shanghai Majorin tuloksia on uskoakseen.

B Lohko

  •  Evil Geniuses – Aui_2000, Sumail, BuLba, Fear, ppd
  •  Virtus.Pro – yoky-, God, fng, ALOHADANCE, NoFear
  •  Team Secret – EternaLEnVy, Arteezy, UNiVeRsE, Puppey, pieliedie
  •  NewBee – Hao, Mu, kphoenii, ChuaN, Kaka

Evil Geniuses saa melko helpon ensimmäisen kierroksen vastuksen, sillä Virtus.Pro ei ole näyttänyt kovinkaan vakaalta viime aikoina. Tämä onkin hyvä sillä EG:llä on myöskin vielä huomattavasti ongelmia ratkottavana oman pelityylinsä suhteen. Sen sijaan NewBeellä on kaikki selvillä, ja heitä vastan asettuvan Team Secretin on täytynyt saada täyden potentiaalinsa käyttöön sikäli kun he toivovat voittavansa ensimmäisen kierroksen vastuksensa. B lohko sisältää kolme turnauksen suosikkia, joskin vain NewBee on varmasti kovassa vireessä, eli oletuksena kiinalainen joukkue on suosikki voittamaan koko lohkon. Kakkossija tulaan melko varmasti ratkomaan Evil Geniusin ja Team Secretin välillä, jossa etu suhteet ovat kautta aikain siirtyneet edes takaisin näiden kahden eteläisen pallonpuoliskon jättiläisen välillä.

EPICENTER Moskova alkaa huomenna, 10.5 kl. 10:00, jolloin ensimmäinen ottelu molemmista lohkoista pelataan turnauksen kahdella eri striimillä.