Tällä viikolla Turussa järjestetyn Grail Quest -tapahtuman isona vetonaulana toimi Tekken 7:n Suomen mestaruuskilpailut (eSM). Torstaista asti pelattava turnaus huipentui tänä iltana pelattaviin finaaleihin. Ratkaisevassa ottelunsa toisensa kohtasivat Joni "Jopelix" Huovinen (YMCA Tampere) ja Esa "Esakki3" Maasio.

Jopelix oli kisoihin lähtiessä selvä ennakkosuosikki, sillä hän oli lajin hallitseva eSM-mestari, joka edustaa Suomea myös tämän vuoden IESF:n MM-kisoissa. Yllättävää kyllä Maasio oli pudottanut Jopelixin aiemmin häviäjien finaaliin, josta tämän kuitenkin onnistui nousta takaisin peittoamalla Tuobboksen tiukassa 3-2 ottelussa.

Huovinen pääsi siis ottamaan finaalissa revanssia itseänsä pudottaneesta Maasiosta. Asetelma oli itse asiassa täysin sama kuin viime vuoden eSM-finaalissa.

Ottelu pelattiin tutuilla hahmoilla: Maasion Bryanilla ja Huovisen Claudiolla, johon vaihtaminen oli pelastanut tämän ottelussa Tuobbosta vastaan. Molemmat pelaajat pyrkivät siis selvästi pelaamaan varman päälle.

Edellinen tappio ei näyttänyt ottelun alettua painavan Huovista laisinkaan; tämä vei ensimmäisen erän dominoivin pistein 3-0. Ja vaikka ottelun toinen erä menikin tiukasti Maasiolle, vei Huovinen kaksi seuraavaa erää ja voitti turnauksen ensimmäisen ottelun.

Häviäjien lohkosta nouseena Huovinen ei kuitenkaan päässyt juhlimaan voittoaan; hän tarvitsisi kaksi otteluvoittoa mestaruuteen, Maasiolle riitti vain yksi. Tilanne oli ainoastaan tasoitettu, seuraava ottelu ratkaisisi suomenmestaruuden.

Vanha mestari painoi Maasiota ahtaalle, mutta tämä ei olosuhteista huolimatta huojunut. Viimeisen ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat hänelle voitokkaita, mikä laittoi Maasion vain erän päähän voitosta. Huovinen pistikin kampoihin kolmannessa erässä ja taisteli itsensä 1-2 tilanteeseen.

Puhti ei kuitenkaan riittänyt loppuun asti. Maasio vei seuraavan erän ja ansaitsi kolmella erävoitolla itselleen Tekken 7:n suomenmestaruuden, jättäen Huovisen hopealle.

Ottelun jälkeen Maasio kommentoi altavastaajan aseman olleen itse asiassa helpompi kuin hallitsevan mestarin. Huovisen ensimmäinen otteluvoitto finaalissa oli kuitenkin kova pala:

"Se oli kova stomppi, mutta sain pakan kasaan pienen tauon jälkeen."

Maasiolla on jo selvä suunta nyt tuoreen suomenmestaruuden jälkeen. "Olisi unelma päästä ulkomaille pelaamaan ja näyttämään kyntensä. Sponsorien puute kuitenkin vaikuttaa", tämä kommentoi.

Huovinen sen sijaan sanoi, ettei tippuminen häviäjien puolelle vaikuttanut hänen peliinsä. Finaaliottelussa tuli sen sijaan selkeitä ongelmia kun hän päätyi oman tekemisen sijaan miettimään Maasion pelaamista.

"Häviämisestä saa kuitenkin motivaatiota", Huovinen totesi tulevaa MM-koitostaan ajatellen.

Turnauksen 1000 euron palkintopotti jaettiin seuraavalla tavalla.

  1. sija: 700 euroa
  2. sija 200 euroa
  3. sija 100 euroa