Counter-Strike: Global Offensiven turnausjärjestäjä ESEA:n online-turnaukset ovat pyörähtäneet jälleen käyntiin 28. kauden osalta. Euroopassa toiseksi korkeimmalla tasolla, Mountain Dew Leaguessa, nähdään tällä kaudella 27 joukkuetta, joiden mukana on myös kaksi uudistettua suomalaisjoukkuetta – SuperJymy ja iGame.

SuperJymy säilytti paikkansa liigassa 27. kaudelta. Jymyn joukkue raikasti kokoonpanoaan huhtikuussa hankkimalla kaksi nuorta pelaajaa, Tuomas ”saddyx” Louhimaan ja Elias ”Jamppi” Olkkosen. SuperJymy aloittaa ottelunsa liigassa tänään illalla, kun se kohtaa turkkilaisen Royal Banditsin.

iGame pääsi liigaan mukaan ESEA Mainista MDL-paikan viime kaudella hankkineen HAVUn tilalle, sillä valtaosa HAVUn pelaajista (Mikko ”xartE” Välimaa, Jesse ”KHRN” Grandell ja Timo ”reflex” Rintala) siirtyi toukokuun alussa iGamen riveihin. iGame pelasi ensimmäisen liigapelinsä jo tiistaina häviten Asterionille 14-16.

Tämän kauden MDL:ssä poikkeuksena on se, että liigasta ei tällä kertaa nouse yhtäkään joukkuetta ESEA:n korkeimmalle tasolle ESL Pro Leagueen. Myöskään maanosien välistä Global Challenge -LAN-turnausta ei järjestetä. MDL:n palkintopottia on sen sijaan nostettu. Euroopan MDL:ssä se on nyt 37 000 dollaria.

MDL:n otteluiden aikataulut ja striimit löytyvät tutusti muun muassa HLTV:stä.

ESEA-sarjojen uudessa ”kolmosliigassa”, Advanced-tasolla, nähdään peräti 73 joukkuetta. Suomalaisjoukkueita kisassa nähdään kuusi: ENCE, HAVU Gaming, NYYRIKKI Esports, Conquer Gaming, RCTIC eSports ja PURSISEURA.

Advanced-taso perustettiin MDL:n ja ESEA Main -tason välille, sillä tasoerot etenkin Mainissa olivat liian räikeitä. ESEA Advancedin neljä parasta joukkuetta etenevät karsintoihin ensi kauden MDL:ään.

Lista Euroopan MDL-joukkueista: ESEA

Lista Euroopan Advanced-tason joukkueista: ESEA