ESIC eli Esports Integrity Commission julkaisi eilen 2.12.2020 tiedotteen, jossa se kertoi tutkineensa CS:GO -joukkueiden väitetyn huijaamisen livelähetyksiä seuraamalla. Huijaamista on tapahtunut ESIC:n mukaan laajalla rintamalla, ja komitea kertookin ettei se voinut tuomita kaikkia yksilöitä tai joukkueita. Komitean päätös oli lopulta 2.12.2020 kello 12 alkaen kieltää livelähteyksen seuraaminen pelin aikana. Tulevaisuudessa sääntöä rikkoneita rankaistaisiin napakasti ja suurimmalla mahdollisella seuraamuksella.

Tämän lisäksi ESIC haluaa tulevaisuudessa turnauksien pitävän vähintään kolmen minuutin viivettä lähetyksissään ja tahtovat teknisten katkojen aikana pelin kierroksen informaation piilottamista sekä selostajien ja analyytikkojen selostuksen mykistämistä. ESIC kertoo myös tiedotteessaan haluavansa joukkueiden suoratoistona lähettävän videosyötteen olevan mahdollisimman laajalta alueelta huoneesta. Tätä syötettä ei tarvitse jakaa livelähetyksessä, mutta se pitää olla turnausjärjestäjän saatavilla 90 päivän ajan.

Tiistaina 1.12.2020 pelatussa ottelussa nähtiin juurikin tätä paljon puhuttua livelähetyksen pitämistä taustalla pelaajien ja/tai valmentajan nähtävillä, sillä MiBR – OG -ottelussa brasilialaisten nähtiin teknisen katkon aikana selkeästi katsovan livelähetystä ja reagoivan siihen. MiBR:n valmentaja Raphael ”Cogu” Camargo halusi selventää ottelun jälkeisenä päivänä tilannetta ja kertoikin Twitterissä olevansa pahoillaan tapahtuneesta. Hän kertoo ensin pitäneensä sitä hyväksyttävänä, mutta myöhemmin tajunneensa virheensä, luvaten ettei tämä tulisi enää toistumaan. Hän aikoo myös lahjoittaa osan Flashpoint-turnauksen voittorahoistaan hyväntekeväisyyteen Brasiliassa.

 

Lähteet: ESIC ja Cogu