Yksi vuoden 2017 suurimmista Hearthstone turnauksista käynnistyy heti tammikuussa kun ESL:n 150 000 dollarin Trinity Series joukkueturnaus kutsuu kahdeksan Hearthstonen kärkijoukkuetta kilpailemaan uudenlaisessa joukkuformaatissa. Kutsutuista joukkueista on tähän mennessä julkaistu tähän mennessä CompLexity Gaming, Virtus.pro, Tempo Storm, Cloud 9 ja G2 Esports.

Hearthstonen joukkueturnaukset ovat yleisiä Aasiassa, mutta länsimaissa niistä ei ole päästy nauttimaan sitten Amazin omistaman (nyttemmin hajonneen) Team Archonin järjestämän Archon Team League Championshipsin vuonna 2015. Näissä turnauksissa joukkueet kilpailevat lähettämällä pelaajiaan vuorotellen toisiaan vastaan. Kuten edeltäjissään, myös Trinity Seriessissä kolmen hengen joukkueet kilpailevat best-of-11 Last Hero Standing formaatilla. ESL:n uutuus on kuitenkin panostus tiimityöhön, joten yksitellen pelaamisen sijaan kaikki pelaajat saavat keskustella koko sarjan ajan. Tätä formaattia on aiemmin kokeiltu vuoden 2016 Tespa Collegiate Seriessissä.

Trinity Series osuu loistavaan saumaan, sillä Amazin suunnittelema jatko Archon Team Leaguelle, ATLC 2 näyttää jäävän pelkäksi ideaksi. Amaz julkaisi alunperin suunnitelmansa tästä massiivisesta liigasta lokakuussa yhdistettuna 200 000 dollarin kickstarter kampanjaan. Kampanjan epäonnistuttua Amaz lupasi tuottaa turnauksen sponsorirahoilla, mutta kolme viikkoa sitten järjestettyjen karsintojen jälkeen ei turnauksesta ole kuulunut mitään.

Alkuperäinen Archon Team League on yksi pelin kaikkien aikojen katsotuimmista tapahtumista, joten Trinity Seriessillä on suuret saappaat täytettävänään.

Lähde: ESL ja GosuGamers