Turnausorganisaatio ESL ilmoitti eilen tiedotteessaan sallivansa organisaatioiden lähettävän vain yhden joukkueen ESL:n järjestämiin turnauksiin ja karsintoihin.

ESL:n uusi sääntö estää muun muassa suoraan Fnaticin, Gambitin ja PENTAN akatemia joukkueiden osallistumisen ESL Kölnin karsintoihin. Joukkueista Fnaticin pääkokoonpano on kutsuttu suoraan Kölnin turnaukseen ja Gambitkin saa todennäköisesti kutsun päätapahtumaan. PENTA puolestaan osallistuu karsintoihin.

Akatemiajoukkueiden tietä karsintoihin ei ole kuitenkaan täysin suljettu pois. Joukkueet voivat osallistua karsintoihin, jos organisaatio toimittaa kirjallisen vahvistuksen, jossa luvataan, että joukkue myydään tai vapautetaan sopimuksestaan organisaation kanssa siinä tapauksessa, jos se selvittää karsinnat ja pääsee itse päätapahtumaan.

ESL:n päätöksellä koitetaan välttää, ettei turnauksissa tulisi eturistiriitoja joukkueiden kesken. Päätös koskee vain saman organisaation sisällä olevia joukkueita, ei saman saman omistajan omistamia erillisiä joukkueita. Tälläisiä ovat esimerkiksi ESForce Holdingsin omistamat Virtus.pro, Natus Vincere ja SK Gaming.

Lähde: Dot Esports