ESL on tehnyt yhteistyötä Esports Integrity Coalition kanssa, joka kehittää tehokkaat säädökset sääntörikkomuksille. Yhteistyön tuloksena neljä ex-iBP pelaajaa saa nyt osallistua ESL:n turnauksiin jossa Valve ei ole osallisena. Nämä neljä pelaajaa ovat:

  • Sam ”DaZeD” Marine
  • Braxton ”swag” Pierce
  • Joshua ”steel” Nissan
  • Keven ”AZK” Lariviere

Nämä pelaajat jäivät muinoin kiinni tahallaan häviämisestä. Kävi ilmi, että he olivat lyöneet vetoa oman häviämisensä puolesta. Pelin jälkeen he saivat kymmenien tuhansien dollarien arvosta pelinsisäisiä virtuaaliesineitä. Asiasta nousi kohu ja lopulta Valve julkaisi 2015 tammikuussa tiedotteen: Integrity and Fair Play. Tiedottessa ilmoitettiin myös pelaajien porttikielloista.

Muutokset ulottuvat myös moniin muihin pelaajiin joilla on porttikielto. Näihin lukeutuu myös Epsilonin pelaajia, jotka jäivät kiinni samoista rikkomuksista kuin ex-iBP pelaajat. Lue tarkat tiedot ESL:n tiedotteesta.

Elokuun alusta lähtien ex-iBP pelaajat voivat osallistua esim. ESL One turnauksiin ja ESL Pro-liigaan. Valve ei ole kommentoinut heidän kantaansa, joten Major turnauksiin kyseisillä henkilöillä ei ole asiaa. Sam ”DaZeD” Marine ja Joshua ”steel” Nissan ovat pysyneet erittäin aktiivisina Counter Strike skenessä, joten heidät saatetaan nähdä pian pelikentillä.

Kansikuva: steam

Lähteet: dotesports

ESL:n tiedote

steam