E-urheiluturnauksien järjestäjä ESL on lanseerannut yhdessä Intelin ja DHL:n kanssa #GGFORALL-aloitteen, jonka tavoitteena on ehkäistä syrjintää ja luoda mahdollisuuksia kaikenlaisista taustoista tuleville pelaajille CSGO-skenessä. 

Ensimmäinen #GGFORALL-aloitteen tuoma muutos on CSGO:n naisten liiga, Women’s CSGO Circuit, joka starttaa maaliskuussa 2022. Vuoden mittaan pelattavissa turnauksissa on yhteensä jaossa jopa 500 000 dollaria.

Kahdeksan joukkuetta sekä Euroopasta että Pohjois-Amerikasta pelaavat maaliskuussa starttaavissa online-turnauksissa Global League-finaalipaikasta. Kolme parasta joukkuetta kummaltakin alueelta, sekä avoimien karsintojen kautta valittavat joukkueet Etelä-Amerikasta ja Aasiasta, pelaavat 150 000 dollarin palkintopoteista kesä- ja marraskuussa järjestettävissä  DreamHack Dallas- ja Dreamhack Winter-turnauksissa. Lisäksi järjestetään erillisiä turnauksia, kuten 100 000 dollarin naisten CSGO-turnaus Dreamhack Valenciassa heinäkuussa.

Aloite toi myös naisten cash cupit ESEA-alueelle. Cash Cupeja pelataan kaksi kertaa kuukaudessa, ja jaossa on alueiden kesken jaettava 4000 dollarin palkintopotti. 

“Kuinka e-urheilu voi olla tulevaisuutta, jos se pitää kiinni menneisyydestä? Mikä on globaalin pelaamisen idea, jos kaikki eivät ole tervetulleita pelaamaan? Kuinka pitkään hyväksymme, että syrjintä ja toksisuus vain kuuluvat peliin?”, ESL kirjoittaa blogissaan.

Aloite pyrkii myös luomaan lisää työpaikkoja naisille e-urheilun parissa, luoden mahdollisuuksia ja moninaisuutta.

Lähde: ESL