A-lohko Team Liquidille

Team Liquid aloitti turnauksen vahvasti selittäen Mineskin 2-0, samalla kuin Complexity väänsi kolme 45 minuutin ottelua putkeen Wings Gamingiä vastaan. Wings hävisi ensimmäisen pelin Linus ’Limmp’ Blomdinin Phantom Lancerille, ennen kuin Wings Gaming löysi tarvitsemansa Chu ’Shadow’ Zeyun Alchemistin avulla toisessa pelissä. Kolmannessa pelissä Complexity ei enää pysynyt vauhdissa mukana, vaan päätyi häviämään sarjan. Kolmannen pelin kantava voima oli Wings Gamingin Zhou ’bLink’ Yang ja hänen 21-1-11 Invoker.

Vaikkakin Liquid koki kovia ensimmäisessä pelissään Wingsiä vastaan, eurooppalainen joukkue onnistui kääntämään tilanteen edukseen pelin myöhemmässä vaiheessa. Adrian ’FATA-’ Trinksin Viperistä luotiin Liquidin keskipiste ja hänen Satanic yhdessä kapteeni Kuro ’KuroKy’ Salehi Takhasomin Doomin kera kantoivat joukkueen voittoon 65 minuuttia kestäneessä trillerissä. Ottelusarjan ratkaiseva toinen peli ei ollut läheskään niin dramaattinen, kun Matun tunnettu Anti-Mage takasi Liquidille paikan semifinaaleista.

Tiputtuaan lohkon alempaan vaiheeseen Complexity joutui kohtaamaan Mineskin kotiyleisön edessä. Mineski myös aloitti vahvasti, päästen niskan päälle heidän Phantom Lancerin kera. Ensimmäinen peli kuitenkin kääntyi Complexityn eduksi parempien joukkuetappeluiden ansiosta, ja amerikkalaisjoukkue onnistui kääntämään ottelun ennen kuin heidän kokoonpanolta loppui puhti. Toisessa pelissä tosin Mineskin Benhur ’Benhur’ Lawis ja hänen Alchemistinsa olivat liikaa Complexitylle. Amerikkalaiset tosin kokosivat itsensä hyvin ja voittivat viimeisen pelin 22-7 lukemin.

Complexity otti ensimmäisen pelin Wings Gamingiä vastaan Rasmus ’Chessie’ Blomdinin Lifestealerin avulla, joka rakensi Radiance, Assault Cuirass ja Vladimir’s Offering tehden hänen lohikäärmeessä istuvasta sankaristaan varsinaisen aura tankin. Wings otti kuitenkin otteen heti alusta saakka toisessa pelissä, selättäen Complexityn Drow Ranger taktiikan Shadowin Slarkin avulla. Sarjan viimeisessä pelissä Wings yllätti Complexityn laittamalla Shadowin safelane Venomancerille, joka auttoi kiinalaisjoukkueen vahvaan alkuun ja puskemaan Complexityä ennen kuin he olivat valmiita puolustamaan. Pari virhettä koituivat Complexityn kohtaloksi, kun Wings Gaming otti toisen sijan a-lohkosta.

Fnatic ja Team Empire jymy-yllätykset b-lohkossa

Jos Complexityn putoaminen kilpailusta oli yllätys niin Team Secretin heikko kunto ensimmäisessä ottelussa Team Empireä vastaan oli kuitenkin turnauksen ison järkytys. Meille on kerrottu että mahdollisesti jotkut Team Secretin pelaajat olivat kipeänä kun joukkue hävisi suorat 2-0, mutta tämä ei kuitenkaan selitä joukkueen selkeitä kommunikaatio ongelmia kahden uuden tulokkaan Artous ’Arteezy’ Babaevin ja Saahil ’UNiVeRsE’ Aroran kanssa. Samalla Fnatic jatkoi voittoputkeaan selittäen EHOME:n 27-10 ja 29-15 lukemin. Fnatic oli selkeästi avauspäivän vahvin joukkue b-lohkossa, sillä he ottivat hetkellisen kompuroinnin jälkeen ensimmäisen pelinsä Empireä vastaan ja toisessa pelissä onnistuivat selättämään Roman ’RAMZES666’ Kushnarevin Divine Rapier Gyrocopterin. Fnatic jatkoon lohkovoittajana 4-0 tuloksella.

Team Secret näytti aivan eri joukkueelta heidän pelissään EHOME:ea vastaan, voittaen ensimmäisen pelin 3-22 ja toisen 35-9, lähettäen kiinalaistoivon ulos lohkon pohjalla. Tämä tarkoitti mahdollisuutta Secretille hakea revanssia Empirea vastaan, ja aluksi he myös vaikuttivat saavan huomattavasti paremman otteen peliin. Kanadalaiskaksikko Arteezy ja Jacky ’EternaLEnVy’ Mao johtivat Secretin voittoon 50 minuutta kestäneessä ensimmäisessä pelissä. Mutta tämän jälkeen Empire nousi niskan päälle ja heidän sankareiksi nousivat support pelaajat Rinat ’KingR’ Abdullin jonka Rubick nöyryytti Clement ’Puppey’ Ivanovin Enigmaa toisessa pelissä sekä Yaroslav ’Miposhka’ Naidenov jonka Enchantress tykitti 15-3-20 lukemat toisessa pelissä. Kun vielä Ramzes tarjoili 6-0-8 pelin lopuksi Slarkillaan niin Empire päihitti Secretin toista kertaa, jatkaen semifinaaleihin b-lohkon kakkosena.

Playoffs pelit alkavat aamulla

Aamuvarhain kisataan taas Manilassa, ja ensimmäisenä toisensa kohtaavat Fnatic ja Wings Gaming. Vaikkakin Wings näytti hyvältä Complexityä vastaan, Fnaticilla oli kuitenkin paperilla huomattavasti vaikeampi lohko. Fnaticilla on myöskin yhä kasvava voittoputki alla ja heidän filippiiniläinen support tähti Djardel Jicko B. ’DJ’ Mampusti takaa heille kotikatsomon kannatuksen. Vaikkakin Wingsillä on isot toiveet tämän ottelun osalta, niin he ovat taas tulossa tähään sarjaan altavastaajan roolissa.

Heidän jälkeensä lavalle nousee Team Liquid ja Team Empire. Isoksi kysymysmerkiksi ottelussa tulee nousemaan miten hyvä Empire todella on, sillä Team Secret pelasi oikukkaasti heidän kahdessa kohtaamisessaan Empiren kanssa. Liquidillä on parantamisen varaa, mutta myöskin huomattavasti enempi kokemusta kuin muilla joukkueilla jotka ovat jäljellä kisassa. Shanghai Majorissa Team Secret oli Liquidin Akilleen kantapää selättäen heidät kahdesti, mutta ilman tätä hidastetta on joka syy odottaa Liquidin nousevan ei vain finaaliin, vaan mahdollisesti jopa nostamaan pokaalin huomenna koko turnauksen voittajana.

Lohkot ja kaaviot