Kuudennen ESL Pro League -kauden finaaliturnaus käynnistyy tänään Tanskan Odensessa, kun 12 joukkuetta aloittavat kisaamisen himoitusta pokaalista ja 750 000 dollarin palkintosummasta. Mukana Tanskassa nähdään myös Aleksi "allu" Jalli, jonka joukkue OpTic Gaming sijoittui ensimmäiseksi Pohjois-Amerikan runkosarjassa.

Alla turnauksen lohkojako:

Keltainen lohko Punainen lohko
Fnatic OpTic Gaming
FaZe Clan SK Gaming
Astralis North
Team Liquid Ninjas in Pyjamas
Hellraisers Misfits
Luminosity Gaming NRG Esports

ESL käytti lohkojaossaan uudenlaista menetelmää, jossa joukkueet saivat runkosarjan sijoituksen mukaisessa järjestyksessä sijoittaa toisen joukkueen vastakkaiseen lohkoon.

A-lohkossa kaksi joukkuetta käyttää varapelaajaa. Astralis on ilmoittanut, että Nikolai "dev1ce" Reedtz ei ole pelikunnossa loppuvuoden turnauksissa, ja häntä paikkaa Dignitasta edustava Ruben "Rubino" Villarroel. Team Liquid joutuu pelaamaan turnauksen valmentajansa Wilton "zews" Pradon kanssa, sillä Immortalsista joukkueeseen siirtynyt Lucas "steel" Lopes ei ole edustuskelpoinen, koska pelasi Pro Leagueta jo Immortalsin paidassa.

Lohkot pelataan tiistaina ja keskiviikkona round robin -formaatilla: voitosta saa 3 pistettä, jatkoaikavoitosta 2 pistettä ja jatkoaikatappiosta pisteen. Lohkojen kolme parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin, voittajat suoraan semifinaaleihin. Fyn Areenalla pelattavat pudotuspelit alkavat perjantain puolivälierillä. Lauantaina ovat vuorossa semifinaalit ja sunnuntaina paras viidestä -finaaliottelu.

Tarkan otteluaikataulun löytää HLTV:stä. Turnaus striimataan englanniksi ESL:n Youtube-kanavalta.

 

Lähde: Liquipedia Kuvalähde: ESL