ESL Pro Leaguen seitsemännen kauden karsinnat päättyivät viime yönä yli kahden kuukauden jälkeen. Teksasin Dallasissa 14.-20. toukokuuta järjestettäviin Counter-Strike: Global Offensive -finaaleihin matkaa yhteensä 16 joukkuetta.

Euroopan karsintojen jaettua ykkössijaa pitävät Miikka ”suNny” Kempin edustama mousesports ja ruotsalainen Ninjas in Pyjamas samalla pistemäärällä (52). Yhden pisteen erolla kolmanneksi sijoittui Natus Vincere (51), jossa pelaava Oleksandr ”s1mple” Kostyliev oli heittämällä karsintojen ykköspelaaja. Loput neljä paikkaa nappasivat FaZe Clan (47), Space Soldiers (46), Astralis (45) ja HellRaisers (39).

Pohjois-Amerikan puolella reippaan ykkössijan vei Team Liquid (60) kymmenen pisteen johdolla NRG Esportsista (50). Finaaleihin tiensä pelasivat myös OpTic Gaming (41), Cloud9 ja Renegades (40), sekä SK Gaming (35).

Turnaukseen osallistuvat myös aasialaisjoukkueet Grayhound ja MVP PK, jotka olivat kaksi parasta tiimiä Aasian ja Tyynenmeren alueen karsinnoissa.

ESL Pro Leaguen palkintopotissa on jaossa yhteensä miljoona dollaria, joista 750 000 $ jaetaan finalistien kesken ja loput summasta on jaettu jo karsituille joukkueille. Turnauksen tarkempi aikataulu selviää myöhemmin, mutta tulevia finaalipelejä voi seurata silloin muun muassa Facebookista ja ESL TV:stä.

Lähde ja kuvalähde: ESL Pro League