Uutissivusto ESPN:n lähteiden mukaan ROX Orcasin entinen pelaaja Kim ”Geguri” Se-yeon (tank) on allekirjoittamassa sopimuksen Overwatch-Liigajoukkue Shanghai Dragonsin kanssa. Se-yeonin lisäksi joukkueeseen liittyvät Element Mysticin entinen pelaaja Lee ”Fearless” Eui-Seok (tank) ja MVP Spacen entinen pelaaja Cheon ”Ado” Ki-hyun (flex).

Liigakausi on alkanut Shanghai Dragonsin kannalta katastrofaalisissa tunnelmissa. Joukkue ei ole voittanut yhtään ottelua, ja kun kauden ensimmäistä vaihetta on enää alle viikko jäljellä, on hyvin mahdollista että se päättyy Dragonsin osalta ilman yhtään voittoa.

Miesvaltaisella e-urheilualalla on helppo keskittää huomio pääasiassa Se-yeonin, naispelaajan, sukupuoleen. Missään nimessä ei kuitenkaan saa unohtaa tämän kiistatonta taitoa, kovaa työpanosta ja tähänastisia saavutuksia.

Se-yeon tuli jo Overwatchin alkuaikoina tunnetuksi äärimmäisen kovatasoisesta Zarya-pelaamisestaan ja hiiritarkkuudestaan. Nämä olivat itse asiassa niin hyviä, että useat muut pelaajat syyttivät Se-yeonia huijaamisesta ja lupasivat lopettaa Overwatch-uransa, jos heidät todistettaisiin vääräksi. Se-yeon teki juuri niin, mutta kaikki syyttäjät eivät siltikään pitäneet sanaansa.

Viime vuonna Se-yeon taisteli tiensä ROX Orcasin kanssa lajin sen ajan kovatasoisimpaan turnaukseen, Overwatch Apexiin, josta joukkue ei kuitenkaan edennyt ensimmäistä runkosarjaa pidemmälle. Se-yeon oli turnauksen aikana vain 17-vuotias, yksi nuorimmista Overwatchin ammattilaispelaajista.

Se-yeon ei ole pelannut osana joukkuetta enää Apexin jälkeen, vaan on keskittynyt striimaamiseen ja Competive Modeen. Hän seisoo tällä hetkellä Etelä-Korean ladderin sijalla 23 ja oli viime lokakuussa sijalla 6.

Kun siis ottaa huomioon Shanghai Dragonsin vaikean tilanteen ja Se-yeonin aiemmat saavutukset, on selvää miksi joukkue kokee tämän, Eui-Seokin ja Ki-hyuonin arvokkaiksi lisiksi rosteriinsa. Vain aika kuitenkin näyttää, onnistuuko korealaiskolmikko kääntämään kiinalaisjoukkueen kohtalon päälaelleen.

Lähde: ESPN Kuvalähde: EHOME Overwatch