Vaikka hakkerointitaidoillaan prameileva Sombra onkin yksi Overwatchin sankareista, ei Blizzard katso tosimaailman tietokonetemppuiluja hyvällä. Etelä-Korean poliisi on toiminut yhteistyössä yhtiön kanssa vuoden mittaisessa rikostutkimuksessa, joka keskittyi hakkerointi- ja match-fixing-ohjelmien kehittäjiin. Tutkimus päättyi tämän vuoden tammikuussa.

Tutkimus johti 13 epäilyn pidätykseen, joista kaksi sai vastikään tuomionsa. Hakkereista ensimmäinen tuomittiin kahden vuoden ehdolliseen vankeuteen, kun taas toinen sai maksettavakseen 10 000 000 wonin, eli noin 7000 euron sakot. Muut epäilyt odottavat vielä tutkimustensa päättymistä.

Tuomiot tulevat seurauksena Etelä-Korean peliteollisuutta ja kommunikaatioteknologian aloja suojelevan lain rikkomisesta. Laki sai viime heinäkuussa lisäyksen, jonka myötä sen rikkomisesta voi saada korkeintaan kaksi vuotta vankeutta ja noin 15 000 euroa sakkoa.

Hakkerit ovat piikki lihassa eri pelinkehittäjillä ympäri maailmaa, mutta näitä katsotaan erittäin pahalla Etelä-Koreassa, jossa e-urheilu on jo valtavirtaa ja status käytännössä perinteisen urheilun tasolla. Blizzardin kannalta taasen on ymmärrettävää, että yhtiö haluaa ylläpitää kuvaa Overwatchista reiluna peliympäristönä, sekä pelin itsensä että lajin e-urheiluskenen maineen vuoksi.

Lähde: DotEsports Kuvalähde: Blizzard