Uutisoimme syyskuussa Etelä-Koreassa käynnissä olevasta lakiehdotuksesta, jolla halutaan tehdä peliensisäisestä seksuaalisesta häirinnästä rikollista. Tällä viikolla jo aiemmin pelinsisäisiin rikkeisiin suhtautuva maa otti taas askeleen eteenpäin uuden lakiehdotuksen myötä.

Uusi lakiehdotus rankaisisi account boostaamista, eli toisen pelaajan taitotason/rankin nostamista maksua vastaan, joko kahden vuoden vankeudella tai maksimissaan noin 16 000 euron sakoilla. Lain tarkoituksena kuvailtiin olevan ”estää kaiken peliyhtiön ei-hyväksymän tai tarjoaman tuoton ansaitseminen, mikä tapahtuu pisteiden tai saavutusten keräämisellä niin, että se häiritsee pelin normaalia prosessia, mukaan lukien edellä mainittujen aktiviteettien mainostus ja tarjonta”.

Lain tulee vielä läpäistä Kulttuuri, urheilu ja turismikomitean sekä Lakikomitean kokous ennen kuin se joutuu viimeisen koitoksensa eteen kansalliskokoukseen.

E-urheilun asema on Etelä-Koreassa aivan eri tasolla kuin muualla maailmassa, joten lakiehdotus ei sinällään ole yllättävä. Pelien ympärille on rakentunut mittava toimiala, josta ovat riippuvaisia lukuisat e-urheiluorganisaatiot, pelaajat, lähetysyhtiöt ja muut. Näin ollen halu turvata pelien reilu ekosysteemi ja pelaajien tasavertainen kohtelu on ymmärrettävää.

Lähde: Unikrn Kuvalähde: Blizzard