Lovers in a Dangerous Spacetime

Pelaat sitten pikkuveljen, isoäidin taikka isäsi kanssa, löytyy tästä pelistä kaoottisia hetkiä, yhteistyötä ja hauskuutta vaikka koko suvun kesken kokeiltavaksi! Pelissä on neljän pelaajan moninpeli ja kenttiä, joiden ulkomuoto muuttuu joka kerta, joten uudetkaan pelikerrat eivät jätä kokeneintakaan kehäkettua kylmäksi. Tavoitteena pelissä on ohjata avaruusalusta, rökittää vihollisia, kerätä päivityksiä alukseen ja pelastaa avaruuspupuja sekä pelastaa maailma pahalta.

Pelissä on neljä tykkitornia, joita pelaajat voivat käyttää ampumiseen, sekä ohjausasema, jonka avulla ohjataan alusta. Tämän lisäksi aluksessa on vielä kilpi, jota ohjataan aluksen sisältä. Kuten jotkut varmasti tästä voivat laskeskella, on ohjattavaa enemmän kuin pelaajia, joten kommunikointi sekä paikkojen vaihtaminen kesken kaoottisimpien hetkien on pelissä keskiössä. Peli on helppo oppia, mutta vaikea mestaroida.

Moon Hunters

Kiinnostaako persoonallisuustesti joka on lisäksi 1-4 pelaajan yhteistyöpeli fantasiamaailmassa? Lisätään tähän vielä mahdollisuus pelata peli läpi saakka alle tunnissa sekä satunnaisesti generoitu pelimaailma, johon valintasi vaikuttavat. Oiva sukellus hieman pintaa syvemmälle uudellekkin pelaajalle tai vaikka joulun ruokapöydän herkuttelijoille. Tätä kaikkea on Moon Hunters. Kaunis musiikki tuudittaa pelaajan mukaan ihmeelliseen tarinaan, jonka kertojana on pelaaja itse.

The Jackbox Party Pack 7

Kyllästyttääkö aina sama Alias tai Piirrä & Arvaa joulun alla perheen kanssa? Jospa tänä vuonna kokeilisitte vaikkapa The Jackbox Party 7:n joitakin hulvattomista peleistä. Vastaa hauskalla tavalla kysymyksiin Quiplash 3:ssa, pidä presentaatio kuvien avulla jotka joku muu valitsee Talking Pointsissa tai arvaa popkulttuurin sanoja pienellä twistillä Blather ´Roundissa. Jackboxin parissa hauskoja hetkiä voivat viettää kaikki englanninkielentaitoiset ja pienellä avustuksella taidottomatkin. Pelin aiemmatkin versiot ovat huippuluokkaa, muita suosituksia hyvistä paketeista olisivat myös Jackboxin paketit numerot 3, 4 ja 6. Peli on pelattavissa esimerkiksi älypuhelimilla ja tableteilla, mutta onnistuu pelin pelaaminen tietokoneeltakin.

Overcooked 2

Luuletko olevasi mestarikokki, joka pysyy tilanteen tasalla tukalammassakin tilanteessa? No tässä pelissä tulet ainakin olemaan välillä pihalla kuin lumiukko, olit sitten Jyrki Sukula taikka Gordon Ramsay. Hyppää maailmaan, jossa kuolleista heränneet paahtoleivät ovat hyökkäämässä. Nämä ”The Unbread:ksi” nimetyt paholaiset ovat tulleet taisteluun joukolla, joten tasoittaaksesi tilannetta kannattaa napata vaikkapa äiti auttamaan kaoottisen keittiön organisaatiossa ja kokkailussa.

Pelion 1-4 pelaajan yhteistyöpeli, jossa kasataan erilaisia annoksia asiakkaiden toiveiden mukaan erilaisissa kentissä. Nämä kentät ovat täynnä toinen toistaan erikoisempia vaaroja ja peli vaatikin pelaajiltaan paljon organisointikykyä sekä kommunikaatiota, jotta annokset saadaan valmiiksi ajoissa. Pelissä liikkuminen on yksinkertaista, mutta kuten arvata saattaa, kiire on siitä huolimatta aikamoinen, kun pelaajien täytyy rajatussa ajassa tehdä yhtä sun toista kaoottisessa keittiössä. Erilaiset keittiöt ovatkin pelin suola, sillä jos yhdessä keittiössä on jalankulkijoita keskellä keittiötä, niin toisesta löytyy esimerkiksi teleportteja taikka liikkuvia lauttoja.

Spelunky 2

Jos olet haaveillut pääseväsi seikkailemaan tappavan vaarallisissa kaivoksissa ja temppeleissä, raapaisee Spelunky 2 juuri sopivasti tätä himoa ollen samalla haastava mutta hauska ajanviete hieman osaavampien pelaajien kanssa pelattavaksi. Tämä 2D-seikkailupeli muistuttaa hieman vanhoja Mario-pelejä, sillä kentissä edetään hyppien ja juosten suuntaan ja toiseen. Osa vihollisistakin liiskataan päälle pomppaamalla. Mutta vain osa, sillä pelistä löytyy kaikkea mammuteista avaruusolioihin, pelaajan edetessä labyrintissa keräten samalla timantteja ja kultaa. Viholliset saavat tuta myös seikkailijan erilaiset aseet, pelaajan heiluttaessa ruoskaansa, paukuttaessa löytämäänsä pistoolia tai tiputtaessaan pommin pahaa aavistamattoman kauppiaan jalkoihin. Peliä voi pelata 1-4 pelaajan voimin ja jokainen pelikerta on varmasti erilainen, sillä peli on lähes täysin satunnaisesti generoitu.

Alpaca Ball: Allstars

Haluatteko selvittää, kuka on joulun kovin palloilija, mutta hyllystä ei joko löydy uusinta FIFA:a tai haluatte tasoittaa peliareenaa pelaajien kesken? Mitä ikinä vastasitkaan, tulet varmasti nauramaan monet naurut läheistesi kanssa pelatessanne tätä hulvatonta pallopeliä. Peli on pelattavissa 1-8 pelaajan kesken ja siitä löytyy pelattavaa myös ensi kertaa ohjaimeen koskevallekkin. Alpakoiden rämpiessä pelikentällä, pysyy joulutunnelma hilpeänä vaikka pallo ei aina vastustajan maaliin pomppisikaan. Tai miksi et kokeilisi vaikkapa nopalla pelaamistakin.

Alpaca Ball: Allstars is a soccer game where you play as colorful alpacas

Moving Out

Oletko joskus ollut muuttamassa ja tajunnut kuinka turhauttavan hidasta esimerkiksi jääkaapin kantaminen on tai miten naurettavaa sohvan kääntely kerrostalon kolmannen kerroksen portaissa on? Tässä pelissä voit vetää mutkat suoriksi ja vaikkapa repiä oven saranoiltaan taikka heittää jääkaapin ikkunan läpi alla odottavan auton kyytiin. Voit kerätä kokoon jopa 4 pelaajan muuttoporukan, joka on varmasti enemmän muuttoapua kuin sait muuttaessasi viimeksi. Viskaa piano pakettiautoon ja pienemmät tavarat päälle ja lähde muuttamaan yli 50 asuntoa. Tämän lisäksi pelissä on vaikeudentason säätö, jolla uudemmatkin pelurit pääsevät nauttimaan pelistä muiden lailla.

SpeedRunners

Tässä on peli, jossa tulet panikoimaan, nauramaan ja suuttumaan. SpeedRunners:in tarkoituksena on kisata 1-4 pelaajan voimin sivultakuvatussa kilpajuoksussa siitä, kuka pysyy pisimpään pelissä. Pelistä putoaa ulos, jos jää liikaa jälkeen ensimmäisestä pelaajasta ja tipahtaa peliruudun ulkopuolelle. Keskity ja pidä kieli keskellä suutasi kiepauttaessasi itsesi johtoasemaan, vain tippuaksesi pelistä takaa-ajajasi heittäessä raketin selkääsi. Peli voi aluksi tuntua hankalalta uudemmille pelaajille, mutta pelaajien totuttua pelin taktiikoihin ja vempaimiin, voivat pelit kestää pidempään kuin pelaajien jännittävissä otteluissa jyrsityt kynnet. Kun vauhti on päätähuimaavaa, voivat pienetkin virheet suistaa pelaajan tuhoon.