EU LCS puolenvälin katsaus

Kevätkauden kärkinelikko (G2 Esports, Origen, Fnatic ja H2K) lähtivät ennakkosuosikkeina myös kesäkauteen, sillä kausien välissä nämä kaikki joukkueet pysyivät suurelta osin ennallaan tai jopa vahvistuivat. Kun kaikki joukkueet ovat pelanneet kertaalleen kaikkia muita joukkueita vastaan kärkikolmikon muodostaakin kolme ennakkosuosikeista. Kärjestä löytyy tappioton G2 Esports, kakkosena Fnatic jonka kaksi tappiota ovat tulleet juurikin kärkikolmikosta löytyville joukkueille ja kolmantena H2K jolla on peräti viisi tasapeliä yhdeksästä ottelusta. Viime kevään hopeamitalisti Origen on kuitenkin kokenut kovia ja löytyy vasta sijalta yhdeksän. Osittain sijoitus selittyy sillä että jo heti kauden alkuvaiheessa joukkueeseen hiljattain siirtynyt Konstantinos ”FORG1VEN” Tzortziou ilmoitti pitävänsä tauon pelaamisesta jolloin joukkueen omistaja ja osa-aikainen mid-laner Enrique ”xPeke” Cedeño Martínez siirtyi pelaamaan AD Carry – roolia. Pudotuspeliviivan alapuolelta löytyy myös kevään puolivälierissä pudonneet Unicorns of Love ja Team Vitality. Molemmat näistä joukkueista kokivat isoja muutoksia kausien välissä ja se on näkynyt alkukauden otteissa.

Jälkimmäisestä puolikkaasta voidaan odottaa erittäin jännittävää, sillä pudotuspeliviivan molemmin puolin peräti viisi joukkuetta on kolmen pisteen sisällä toisistaan. Lisäksi jumbosijalta pudotuspeleihin on matkaa ainoastaan neljän pisteen verran. Oikeastaan vain G2 Esports ja Fnatic voivat pitää pudotuspelipaikkaa todennäköisenä ja nämäkin joutuvat taistelemaan suorasta välieräpaikasta kynsin ja hampain. Pudotuspelipaikka on kesäkaudella erityisen tärkeä, sillä kesäkauden voittaja palkitaan paikalla Worlds-maailmanmestaruuskisoihin ja kaikki pudotuspelijoukkueet ansaitsevat pisteitä joiden avulla voi myös lunastaa suoran paikan tai vähintäänkin mahdollisuuden karsintojen kautta päästä kamppailemaan maailmanmestaruudesta.

standings

 

EU LCS Finaalitapahtuma suuntaa Krakovaan, Puolaan

Edellisten kausien tapaan finaalitapahtuma, joka sisältää pronssiottelun ja kesäkauden finaalin, matkaa johonkin Euroopan kaupunkiin. Edelliset finaalitapahtumat ovat sijainneet Rotterdamissa ja Tukholmassa. Tänä kesänä on Puolan Krakovan vuoro. Pronssiottelu pelataan elokuun 27. ja finaali elokuun 28. päivä. Pelipaikkana toimii komea TAURON Arena. Liput finaalitapahtumaan tulivat myyntiin tänään. Lisätietoa lippujen ostosta täältä.

 

Riot järjestää All-Star – tapahtuman Barcelonassa

Maailmanmestaruusturnauksen ja keväkauden 2017 väliin jäävää taukoa tähdittää tänäkin talvena All-Star tapahtuma. Tällä kertaa tapahtuma suuntaa Espanjan Barcelonaan. Tapahtuman ajankohtana toimi 8.-11. joulukuuta. Lisätietoa lipuista ja itse tapahtumasta on luvattu kesän aikana.

Mikä ihmeen All-Star – tapahtuma? Muut Riot:in järjestämät tapahtumat ovat pitkälti kovan luokan elektronista urheilua, mutta mukavan ja viihdyttävän poikkeuksen tähän luo tämä jokavuotinen spektaakkeli. Jokaisen suuren alueen/liigan fanit äänestävät 5 edustajaa tapahtumaan. Nämä pelaajat kilpailevat oman alueensa kunniasta ja tämän alueiden välisen turnauksen lisäksi pelaajat jaetaan kahteen suurempaan joukkueeseen (Tuli ja Jää) jotka taistelevat leikkimielisissä pelimuodoissa ja yksi vastaan yksi pelimuodoissa toisiaan vastaan. Tietenkin mukaan mahtuu myös erilaisia näytösotteluita (esimerkkinä Riot:in LCS-lähetyksiä tekevien henkilöiden ja eläköityneiden huippupelaajien kohtaaminen).

 

Lähde: lolesports.com