Runkosarja

Runkosarjan päätöskierroksilla riitti paljon jännitettävää, sillä ainoastaan G2:sen sijoitus kärjessä oli varmistunut ja muut joukkueet saivat vielä taistella sijoituksista. G2 vei ansaitusti runkosarjan voiton, vaikkei joukkue ollutkaan se kaikkein tasaisin suorittaja. Kakkoseksi itsensä päätösviikolla taistellut Splyce taas oli hyvä esimerkki tasaisuudesta ja se lopulta palkittiin. Pitkään kakkossijalla ollut Fnatic romahti viimeisillä viikoilla ja ohi meni sekä Giants, että ylimääräisessä ratkaisuottelussa tasapisteisiin yltänyt H2K. Viimeisen pudotuspelipaikan otti hieman yllättäen Unicorns of Love. Seitsemmännelle sijalle sijoittunut Vitality on ainut joukkue jonka kausi päättyi runkosarjaan, sillä joukkue varmisti paikan vuoden 2017 kevätkaudelle, mutta jäi juuri pudotuspelien ulkopuolelle. FC Schalke 04 hävisi Vitalitylle ylimääräisessä ratkaisuottelussa ja siten liittyi Origenin ja ROCCATin seuraan putoamiskarsintaan kahta parasta Challenger series – joukkuetta vastaan.

taulukko

Pudotuspelit

Pudotuspelikaaviossa kärkikaksikko löytää itsensä suoraan välieristä. G2 saa vastaansa puolivälierän voittajista heikommalla sijalla runkosarjassa olleen joukkueen ja Splyce jäljelle jäävän voittajan. Kolmanneksi sijoittunut Giants kohtaa puolivälierässä viimeisenä mukaan päässeen Unicorns of Loven. Toisessa puolivälierässä toisistaan ottaa mittaa kaksi suurta ennakkosuosikkia H2K ja Fnatic. Varmaa on siis että ennen kautta tehdyissä kaavailuissa ennakkosuosikkiasemaan nostetuista joukkueista yksi on ulkona välieristä. Puolivälierät pelataan 13.-14. elokuuta, välierät 20.-21. elokuuta ja finaaliviikonloppu Krakovassa 27.-28. elokuuta. Puodotuspelien voittaja matkustaa varmuudella Worlds-maailmanmestaruuskisoihin ja muutkin pudotuspelijoukkueet keräävät pisteitä joiden avulla paikka voi tuohon vuoden tärkeimpään turnaukseen aueta.

pudotuspelit

 

Putoamiskarsinta

Seitsemänneksi sijoittunut FC Schalke 04 saa helpoimman reitin säilyttää paikkansa LCS:ssä, sillä joukkue kohtaa voittajan ottelusta jossa toisensa kohtaa kymmenenneksi sijoittunut ROCCAT ja toiseksi Challenger seriesissä sijoittunut Millenium. Toisella puolella kaaviota toisensa kohtaa yhdeksänneksi sijouttunut Origen ja Challenger seriesiä hallinnut Misfits. Näiden otteluiden voittajat pelaavat vuoden 2017 kevätkaudella ja häviäjät pelaavat vielä ratkaisevan ottelun kolmannesta paikasta LCS:ssä. Ennakkosuosikkeina putoamiskarsintaan lähtevät niukasti putoamiskarsintaan joutunut FC Schalke 04 ja Challenger seriesin voittaja Misfits. Putoamiskarsinnat pelataan ensi viikon torstaista lähtien, joten tässä riittää seurattavaa samalla kun odotamme LCS:n pudotuspelien alkamista.

putoamiskarsinta

 

Lähteet: lolesports.com, gamepedia.com (taulukot)