Finnish eSports Leaguen (FEL) Hearthstone-liiga päätti viikonloppuna neljännen kautensa. Kauden voittajaksi ylsi Aleksi ”Wampie” Majander, joka on pitänyt hallussaan liigapaikkaa jo FELin ensimmäisestä kaudesta lähtien. Mestaruus oli kuitenkin Majanderin ensimmäinen, tätä ennen hän sijoittui kolmannella kaudella 3-4. sijalle.

”Liigavaihe sujui todella hyvin tällä kaudella ja sijoituin kolmanneksi, mikä takasi paikan suoraan pudotuspeleihin. Tosi paljon on auttanut se, että olen treenannut pitkin kevättä HREDsin ja ENCEn pelaajien kanssa. Varsinkin kun poikien hektinen kilpailukalenteri on varmistanut, että lähes joka viikko on käyty läpi pakkoja ja pelejä. Olen myös henkilökohtaisesti ottanut taukoa MM-karsinnoista elokuun alkuun asti, eli olen voinut keskittyä kunnolla niihin pariin turnaukseen joita pelaan”, Majander kommentoi.
Majander kohtasi finaaliottelussaan runkosarjan kärkeä 12 voitollaan hallinneen Antti ”Kufdon” Lammin (ENCE eSports). Kaksikko oli kohdannut runkosarjassa jo huhtikuussa, jolloin Lammi oli vienyt selvän 3-0 voiton. Mestaruusottelussa oli kuitenkin aivan eri meininki ja Majander pelasi tiensä mestaruuteen selvin 3-1 lukemin. Voitostaan tämä sai hopeisen mestaruussormuksen lisäksi 500 euroa.
”Kaikkiaan pudotuspelit olivat todella hieno kokemus jälleen kerran. En pelannut aivan täydellisesti ja tuurilla oli toki osuutta voittoon, mutta peleistä jäi todella hyvä fiilis ja erityisesti semifinaalissa Janetzkyä ja finaalissa Kufdonin vastaan sain kyllä jännittää viimeiseen korttiin asti. Oli hieman surullista, että paikalle pudotuspeleihin pääsi vain kuusi pelaajaa kahdeksasta, sillä 3 pelaajan lohkot eivät oikein sovellu käytettäväksi”, totesi Majander.
Myös FELin koko toteutus sai Majanderilta kiitosta, etenkin sen luoma mahdollisuus edetä Haastajaliigasta suoraan pudotuspeleihin. Silti toiveissa oli, että esimerkiksi palkintopoteissa nähtäisiin kasvua, jotta Suomen kärkinimet eivät jättäisi turnausta väliin muiden kisakiireiden vuoksi.
Lähde: FEL Kuvalähde: FEL