Kilpapelaajat liittyvät tuhansiin perinteisten urheilulajien harrastajiin kun SEUL päätti ottaa käyttöönsä Olympiakomitean sähköisen kansallisen Suomisport-lisenssirekisterin. Sähköisen järjestelmän on tarkoitus pitää kirjaa paitsi pelaajien lajilisensseistäriippumatta siitä, kuuluko pelaaja johonkin seuraan vai ei.

– E-urheilu tarvitsee kansallisen pelaajarekisterin. Uutena lajiliittona SEUL tarvitsee digitaalisia jäsenpalveluita ja pelaajalisensointia varten nykyaikaisen ja luotettavan pelaajatietokannan. Lisenssien ja vakuutusten myyntiin sekä tietokantatarpeisiin Suomisport osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi, kertoo SEUL:n puheenjohtaja Joonas Kapiainen.

– Suomisportin käynnistyminen osuu juuri nyt valtavan hyvin tukemaan meidän strategisia tavoitteitamme, sillä se tarjoaa nuorille yksinkertaisen ja helppokäyttöisen tavan osallistua jo tänä vuonna kansalliseen e-urheilun kilpailutoimintaan. Kun järjestelmässä on useita muitakin urheilujärjestöjä, pelaajan ei välttämättä tarvitse lähteä hakemaan toista urheilulisenssiä eri järjestelmästä, vaan hän löytää kaikki saman palvelun alta.

Palvelun merkitystä käynnissä olevalle SM-kaudelle tai seurojen toiminnalle ei tiedotteessa kommentoitu. Yksi tärkeimmistä puolista uuden rekisterin käyttöönotossa on tarkan datan kerääminen suomalaisesta kilpapelaamisesta. Palveluun rekisteröityminen on maksutonta.

 

Lähteet: Olympiakomitea