Euroopan LCS:n karsintapelit käynnistyvät huomenna keskiviikkona. Karsinnoissa pelaavat LCS:n pohjille jääneet GIANTS! Gaming ja Origen sekä haastajasarjan pudotuspeleissä pärjänneet Fnatic Academy ja Misfits Academy. Tuplaeliminointi systeemillä pelattavien karsintojen voittajat pääsevät pelaamaan LCS:n kesäkaudella.

Ensimmäisellä kierroksella vastakkain pelaavat GIANTS! ja Fnatic Academy sekä Origen ja Misfits Academy. Toisella kierroksella otteluiden voittajat pelaavat toisiaan vastaan paikasta LCS:n. Häviäjät puolestaan taistelevat putoamista vastaan. Kolmannella kierroksella. Voittajien ottelun häviäjä ja häviäjien ottelun voittaja pelaavat toisiaan vastaan viimeisestä paikasta LCS:n kesäkaudelle.

GIANTS! Gaming lähtee karsintoihin selvänä ennakkosuosikkina. Heikon kauden ja ehkä jopa yllättävän karsintoihin joutumisen jälkeen joukkueella riittää varmasti nälkää säilyttääkseen paikkansa Euroopan korkeimmalla sarjatasolla. Joukkueella on takana muun muassa voitto Origenista, mikä sekin tuo henkisiä voimavaroja joukkueiden potentiaalista kohtaamista varten.

Kolmesta muusta joukkueesta Misfitsisn ja Fnaticin akatemiat lähtevät otteluun suhteellisen tasaisista asemista. Misfitsillä on toki takana sensaatiomainen voitto kautta hallinneesta Schalke 04:sta, mutta myös Fnatic pelasi hyvän sarjan Paris Saint-Germainia vastaan.

Karsintojen villi kortti on LCS:ssä voitoitta jäänyt Origen. Joukkueen kausi oli sanalla sanoen surkea. Joukkueen taso ei riittänyt mestaruussarjassa, mutta riittääkö se näissä karsinnoissa? Joka tapauksessa joukkueen paineet ovat todella kovat.

LCS:n karsintojen ohjelma

  • Torstaina 6. huhtikuuta GIANTS! Gaming vs. Fnatic Academy klo 18:00
  • Perjantaina 7. huhtikuuta Origen vs. Misfits Academy klo 18:00
  • Torstaina 13. huhtikuuta Voittajien ottelu klo 15:00
  • Torstaina 13. huhtikuuta Häviäjien ottelu noin klo 15:00
  • Perjantaina 14. huhtikuuta Voittajien ottelun häviäjä vs. Häviäjien ottelun voittaja klo 18:00

Kaikki ottelut pelataan paras viidestä tavalla.