League of Legendsin pelinkehittäjä Riot Games julkisti viime viikolla lisää tietoja pelin huippusarjan Euroopan LCS:n (League Championship Series) sarjajärjestelmästä vuodeksi 2019. Liigan muutokset pitävät sisällään siirtymisen pitkäaikaisiin joukkueosakkuuksiin ja tulojen yhteisen jaon joukkueiden kesken. Myös pelaajien palkat tulevat nousemaan huomattavasti.

Muutokset tarkoittavat siirtymistä suljettuun sarjaan ja liigakarsintojen poistamista. ESPN:n mukaan joukkuesopimukset kestävät kolme vuotta kerrallaan, ja ainoat syyt liigasta poistamiseen ovat jatkuvat huonot suoritukset tai kurinpidolliset syyt.

ESPN:n mukaan Riot Games aloittaa joukkueiden hakemusten vastaanoton tämän viikon keskiviikkona. Liigapaikan hinta on 8 miljoonaa euroa joukkueille, jotka pelaavat tällä hetkellä liigassa ja 10,5 miljoonaa euroa joukkueille, jotka eivät pelaa tällä hetkellä liigassa.

Kolmivaiheinen hakuprosessi kestää aina tämän vuoden joulukuuhun saakka, jolloin Riot julkistaa liigan joukkueet.

Lisäksi ESPN:n kertoo, että pelaajien palkkataso kasvaisi ensi vuonna jättimäisesti, noin 30 000 dollarin vuotuisesta minimipalkasta jopa 75 000 dollariin.

Huhujen mukaan monet eurooppalaiset jalkapalloseurat ovat osoittaneet kiinnostuksensa liigapaikkaa kohtaan. Euroopan LCS:ssä pelaa tällä hetkellä yksi jalkapalloseura, saksalainen Schalke 04.

Euroopan LCS seuraa liigamallissa sen vastakappaletta Pohjois-Amerikan LCS:ää, joka siirtyi suljetun sarjan formaattiin täksi vuodeksi. Muutoksen myötä liigaan tuli neljä uutta joukkuetta, ja kaikki joukkueet saivat taakseen merkittäviä taloudellisia tukijoita. Muun muassa koripalloliiga NBA:n huippuorganisaatiot Golden State Warriors, Houston Rockets ja Cleveland Cavaliers ostivat paikan liigasta.

Myös monet Euroopan sarjassa pelaavat organisaatiot, mainittavimpina Fnatic, G2 Esports ja Misfits, hakivat paikkaa Amerikan liigasta viime vuonna, mutta yksikään niistä ei läpäissyt hakuprosessia.

Lähde: ESPN Kuvalähde: LoL Esports