Euroopan Minor-mestaruusturnaus käynnistyy huomenna torstaina. Sunnuntaihin saakka kestävässä turnauksessa kahdeksan joukkuetta pelaa 50 000 dollarin palkintopotista ja paikoista tammikuussa järjestettävään ELEAGUE Major Boston -miljoonaturnauksen karsintaan. Minorin kaksi parasta joukkuetta etenevät Major-karsintaan.

Romanian Bukarestissa PGL:n studiolla pelattavassa turnauksessa nähdään myös suomalaisedustusta, kun Aleksi "allu" Jallin OpTic Gaming ja Niko "naSu" Kovasen valmentama GODSENT hakevat turnauksen kärkisijoja. Tuleva turnaus on sekä OpTicille että GODSENTille ensimmäinen LAN-turnaus loppukesän pelaajasiirtojen jälkeen.

Reilut kaksi viikkoa sitten pelatussa turnauksen online-karsinnassa nähtiin kosolti yllätyksiä, ja monet turnaukseen edenneet joukkueet pyrkivät näyttämään kyntensä nyt offline-ympäristössä. OpTicin ja GODSENTin voikin laskea turnauksen nimekkäimpiin joukkueisiin yhdessä Ranskan Team EnVyUs:in kanssa.

Turnauksen lohkojako:

Lohko A Lohko B
France Team EnVyUs Turkey Space Soldiers
Poland AGO Gaming Europe OpTic Gaming
Sweden GODSENT Poland Pride Gaming
Bulgaria Windigo Gaming Slovak Republic eXtatus

Lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin. Kumpainenkin lohko pelataan kokonaan yhden päivän aikana. Lohko A pelataan torstaina, B-lohkon vuoro on perjantaina. Lohkojen eliminaatio-ottelut ovat paras kolmesta -mallisia.

Lauantaina ja sunnuntaina pelattavat pudotuspelit pelataan turnauksessa tuplaeliminaatio-kaaviolla, paras kolmesta -otteluina. Kahden parhaan joukkoon ja Major-karsintapaikan lunastukseen riittää voittajien tai häviäjien finaalin voittaminen. Turnauksen finaalissa pelataan rahasta: voittajajoukkue saa 30 000 dollaria, toiseksi sijoittunut 15 000.

Euroopan Minorissa ja samaan aikaan pelattavassa Amerikan Minorissa jaetaan viimeiset neljä paikkaa 16 joukkueen Major-karsintaan. Aasian ja CIS-alueen Minor-turnaukset pelattiin jo viime viikolla. Aasiasta kaksi kärkisijaa menivät Renegadesille ja TyLoolle, CIS:n turnauksessa AVANGAR:ille ja Quantum Bellator Firelle.

Turnauksen ottelut näkee PGL:n Twitch-kanavalla. Turnauksen tarkan aikataulun ja joukkueiden kokoonpanot löytää HLTV:stä.

 

Lähde: HLTV

Kuvalähde: Esportspools