Euroopan Minor-mestaruusturnaus käynnistyy huomenna torstaina. Sunnuntaihin saakka kestävässä turnauksessa kahdeksan joukkuetta pelaa 50 000 dollarin palkintopotista ja paikoista tammikuussa järjestettävään ELEAGUE Major Boston -miljoonaturnauksen karsintaan. Minorin kaksi parasta joukkuetta etenevät Major-karsintaan.

Romanian Bukarestissa PGL:n studiolla pelattavassa turnauksessa nähdään myös suomalaisedustusta, kun Aleksi "allu" Jallin OpTic Gaming ja Niko "naSu" Kovasen valmentama GODSENT hakevat turnauksen kärkisijoja. Tuleva turnaus on sekä OpTicille että GODSENTille ensimmäinen LAN-turnaus loppukesän pelaajasiirtojen jälkeen.

Reilut kaksi viikkoa sitten pelatussa turnauksen online-karsinnassa nähtiin kosolti yllätyksiä, ja monet turnaukseen edenneet joukkueet pyrkivät näyttämään kyntensä nyt offline-ympäristössä. OpTicin ja GODSENTin voikin laskea turnauksen nimekkäimpiin joukkueisiin yhdessä Ranskan Team EnVyUs:in kanssa.

Turnauksen lohkojako:

Lohko A Lohko B
Team EnVyUs Space Soldiers
AGO Gaming  OpTic Gaming
GODSENT Pride Gaming
Windigo Gaming eXtatus

Lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenee pudotuspeleihin. Kumpainenkin lohko pelataan kokonaan yhden päivän aikana. Lohko A pelataan torstaina, B-lohkon vuoro on perjantaina. Lohkojen eliminaatio-ottelut ovat paras kolmesta -mallisia.

Lauantaina ja sunnuntaina pelattavat pudotuspelit pelataan turnauksessa tuplaeliminaatio-kaaviolla, paras kolmesta -otteluina. Kahden parhaan joukkoon ja Major-karsintapaikan lunastukseen riittää voittajien tai häviäjien finaalin voittaminen. Turnauksen finaalissa pelataan rahasta: voittajajoukkue saa 30 000 dollaria, toiseksi sijoittunut 15 000.

Euroopan Minorissa ja samaan aikaan pelattavassa Amerikan Minorissa jaetaan viimeiset neljä paikkaa 16 joukkueen Major-karsintaan. Aasian ja CIS-alueen Minor-turnaukset pelattiin jo viime viikolla. Aasiasta kaksi kärkisijaa menivät Renegadesille ja TyLoolle, CIS:n turnauksessa AVANGAR:ille ja Quantum Bellator Firelle.

Turnauksen ottelut näkee PGL:n Twitch-kanavalla. Turnauksen tarkan aikataulun ja joukkueiden kokoonpanot löytää HLTV:stä.

 

Lähde: HLTV

Kuvalähde: Esportspools