Tänään perjantaina alkavassa BLAST Titans -turnauksessa 40 Euroopan parhaimmistoon kuuluvaa Apex Legends -joukkuetta taistelevat 40,000 euron palkintopotista. Kaksi viikonloppua kestävässä turnauksessa pelaavat 20 ennalta valittua joukkuetta, kymmenen turnaukseen kutsuttua ”villikortti” -joukkuetta, ja kymmenen avoimien karsintojen kautta tullutta joukkuetta. Mukana ovat esimerkiksi Gambit Esports, NaVi ja Alliance.

Ensimmäisenä viikonloppuna kisataan Battle Royalen herruudesta. Apex Legends -turnauksissa on totuttu näkemään vain World’s Edge -kartta, mutta BLAST Titansin järjestäjät halusivat heittää mukaan myös pelin uusimman kartan, Olympuksen. Olympuksella ei ole vielä pelattu merkittäviä turnauksia, joten sen tuominen turnaukseen pakottaa pelaajat pois mukavuusalueeltaan ja luomaan uusia strategioita.

En ole täysin Olympuksen kokeilemista vastaan, koska jonkun täytyy [lopulta] tehdä se.” Aqualixin Oscar ‘Yuki’ Jiang kertoi Loadoutille. ”On hyvä nähdä, kuinka se voisi toimia tulevaisuudessa”.

Jiang kuitenkin myönsi pelaavansa mieluummin World’s Edgeä, jos saisi valita. Vaikka Olympus on karttana laajempi kuin World’s Edge, ovat monet merkittävät lokaatiot lähellä toisiaan mikä johtaa usein hektisiin taisteluihin ja ”third partyihin”.

Turnauksen toisena viikonloppuna 20 ensimmäisestä viikonlopusta karsiutunutta joukkuetta taistelevat voitosta Arenas -pelimuodossa. Pelattavissa ovat kaikki Arena -kartat.

BLAST Titans pelataan 23.-25.7 ja 31.7-1.8, ja se on katsottavissa BLASTtv:n Twitch-kanavalla. Lähetys alkaa kello 16 Suomen aikaa.