Uutisoimme viime viikolla Raision Myllyssä toimivan Evolution Arena -pelitalon äkillisestä toiminnan lopettamisesta. Tällöin mainitsimme, että uutta tietoa muun muassa pelitalon alla toimivan Turku Evolution -joukkuetoiminnan jatkumisesta saataisiin myöhemmin.

Tänään lupaukselle saatiin konkreettinen täyttymys. Joukkueen sosiaalisen median kanavat on uudelleenbrändätty Team 1229X -nimen alle ja sen toiminnan on kerrottu jatkuvan. Nimi viittaa historialliseen Turun paloon ja siitä uudelleen nousemiseen, kuten on tapahtunut myös joukkueenkin kanssa. Nimenvaihdolla haluttiin ottaa etäisyyttä Evolution Arenan brändiin, nyt kun joukkue jatkaa taas täysin itsenäisenä.

”Palon jälkeen kaupunki on taistellut pitkän historiansa aikana takaisin jaloilleen ja tehnyt itsestään suomen tunnetuimman kulttuurikaupungin.

1229X on kokenut myös pitkän sekä raskaan taistelun nykymuotoonsa ulottaen juurensa vuoteen 2008 asti. Nykymuotoonsa joukkue on rakentunut samalla inspiraatiolla ja intohimolla, jolla Turku kaupunkina on historiansa aikana rakentunut”, selitettiin joukkueen Facebook-päivityksessä.

Toiminta tulee keskittymään Team 1229X:n Fortnite-joukkueen ympärille, johon kuuluvat Ville “theVPK” Koponen, Eemeli “zemee” Väre, Vi “D3roon” Truong. Aki “Botfuel” Salmela ja Markus “affm4n” Tamminen.

Joukkueen manageri Jere ”MANAGERI” Alanen vahvisti Twitch-lähetyksessään, että Evolution Arenan lopettaminen johtui konkurssiin hakeutumisesta. Uudelleen nimetty joukkue haluaa kuitenkin yhä tukea Turkua kaupunkina ja kehittää sen paikallistoimintaa.

Joukkuetta voit seurata sen Facebook ja Twitter-sivujen kautta.

Lähteet: Team 1229X, Jere Alanen Kuvalähde: Team 1229X