Entinen Call of Duty pro pelaaja ja maailmanmestari Adam ”KiLLa” Sloss avautuu varsinkin CoD- skenessä huhutusta Adderall -lääkkeen käytöstä ja kuinka lääke on vaikuttanut hänen omaan urapolkuunsa.

Ei ole mikään salaisuus, että varsinkin Call of Dutyn e-urheilu-skenessä  laajalle levinneen Adderallin käyttö on yksi pahimmista alan ongelmista, joihin kukaan ei ole viitsinyt reagoida.

Adderall on muun muassa amfetamiinisuolaa sisältävä reseptilääke, jota käytetään yleisimmin ADHD:n hoitoon. Kuitenkin sen keskittymistä, reaktioaikaa ja reflexejä parantava vaikutus on johtanut lääkkeen leviämiseen viimevuosina myös ammatti e-urheilijoiden käsiin. Uskotaan, että lähes jokaisessa kilpailullisessa tapahtumassa käytetään kyseistä lääkettä.

Washinton Post -lehdelle tekemässään haastattelussa Sloss kertoo, että useat pelaajat CoD-skenessä ovat ottaneet lääkettä jo vuosia.

Slossin mukaan lääkkeestä ei puhuta julkisesti ja sitä pidetään yleisesti niin sanottuna ”avoimena salaisuutena”.

”kukaan ei puhu siitä, sillä jokainen käyttää sitä” ”Olenko päässyt todistamaan sitä? Kyllä, hyvin usein ja isoja määriä, se on erittäin suuri ongelma” – Hän kertoo

Sloss jatkaa, että Adderall oli yksi isoimmista syistä, miksi hänen oma kilpailullinen uransa tuli päätökseen vuoden 2019 alussa. Hän ei omien sanojensa mukaan vain pystynyt jatkamaan enää lääkkeen yleistymisen takia.

Haastattelussa mainitaan myös, että CoD on vain yksi näistä isoista skeneistä, jossa lääke on yleisessä käytössä.

CS:GO -ammattilainen Kory “Semphis” Friesen, Overwatch League -pelaaja, Timo “Taimou” Kettunen ja entinen Gear of War -tähti Jimmy “HighDistortion” Moreno ovat kaikki kertoneet, että lääke on käytössä myös heidän leipälajeissaan

Tapaukset ovat alkaneet yleistyä, vaikka suurin osa tapahtumajärjestäjistä ovat kieltäneet suoritukseen vaikuttavat huumeet ja lääkeaineet.

Yksi ongelman ytimistä onkin se, että vaikka käyttö onkin kiellettyä, niin kiinni jäämisestä ei ole tähän mennessä tullut mitään isompia seuraamuksia ja jos asia ei muutu, niin lääkkeen yleistyminen jatkuu todennäköisesti samaan tahtiin.

 

lähde: dexerto

kuva: dotesports / pills regaway