Turnausjärjestäjä FACEIT on ilmoittanut lopettavansa ECS:n järjestämisen. ECS on kuulunut CS:GO-kilpailukalenteriin vuodesta 2016 lähtien. ECS:n lopettamisen myötä turnausjärjestäjä FACEIT aikoo jatkossa keskittyä uuteen CS:GO-liigaan, joka tunnetaan nimellä B Site.

Kilpailukalenteri CS:GO:ssa on todella kovaa, sillä uusi B Site -liiga sekä ESL:n järjestämä ESL Pro League ovat käynnissä samaan aikaan, joten joukkueiden on sitouduttava yhteen liigaan, jonka vuoksi ECS:n järjestäminen ei ole kannattavaa. Kuitenkin jokainen turnausjärjestäjä haluaa saada omiin turnauksiinsa mukaan maailman parhaat joukkueet sekä pelaajat.

Maaliskuussa starttaavassa B Site -liigassa on mukana yhteensä 12 joukkuetta, joista kahdeksan etenee lopulta finaaliin. Turnauksessa on 2 miljoonan dollarin osallistumismaksu ja se tarjoaa yhteisomistus- ja tulojen jakamisen kaikille kilpaileville organisaatioille.

ECS:ää järjestettiin kaiken kaikkiaan yhteensä kahdeksan kauden ajan. Turnauksia järjestettiin muun muassa Isossa-Britaniassa, Yhdysvalloissa sekä Meksikossa. ECS:n menestynein joukkue oli tanskalainen Astralis, joka voitti turnauksen neljästi. Ranskalainen G2, brasilialainen SK, eurooppalainen FaZe sekä ranskalainen Vitality voittivat kukin yhden ECS:n mestaruuden.

Lähde: HLTV
Kuvalähde: liquipedia