Uusia kilpapelejä ilmestyy tiuhaan tahtiin kun yhä useampi pelinkehittäjä yrittää saada siivun lähes miljardin dollarin arvoisista Esports-markkinoista. Yleensä uutuuksia nähdään jo tunnetuissa genreissä, mutta aina välillä löytyy kehittäjiä jotka uskaltavat ajatella laatikon ulkopuolelta.

Yksi näistä edelläkävijöistä on Giants Software, joka julkisti eilen 250 000 euron kilpaliigan Farming Simulatoriin. Maanviljely ei ole missään mielessä marginaalista huvia simulaattorimarkkinoilla. Sarjan uusin peli, Farming Simulator 19, myi ensimmäisen kymmenen päivän aikana jopa miljoona kopiota. Giants Software onkin saanut mukaan isoja sponsoreita kuten Intelin ja Logitechin.

Liigassa kilpaillaan yhteensä kymmenessä osakilpailussa ympäri Eurooppaa ja paikoiksi ovat varmistuneet jo ainakin Gamescom ja Paris Games Week. Liigan finaali nähdään FarmCon 2020 tapahtumassa.

Farming Simulatorissa on kilpailtu jo vuosia kaikessa hiljaisuudessa. Turnauksia on pääsääntöisesti järjestetty maatalousmessujen yhteydessä ja niiden suosio yllätti pelin kehittäjät täysin. ”Näimme suuria yleisöjä kerääntymässä seuraamaan maailman parhaita heinäpaalien pinoajia. Yleisön innostus sai meidät ymmärtämään, että voisimme toteuttaa kilpailuja ammattimaisemmalla tasolla.” Kertoi Giantsin toimitusjohtaja Cristian Ammann Esports Observerille antamassaan haastattelussa.

Lähteet: Esports Observer, Verge

Artikkelikuva: Esports Observer