FaZe Clan on päättänyt erottaa riveistään Frazier ”Kay” Khattrin, joka on jo usean vuoden ajan ollut osa FaZea ja tuottanut organisaatiolle sisältöä. Lisäksi organisaatio on toistaiseksi keskeyttänyt yhteistyönsä Nikan ”Nikan” Nadimin, Jarvis ”Jarvis” Khattrin ja ruotsalaisen Teeqon kanssa. Syynä tähän on hämärän kryptovaluutan, ”Save the Kids” -kolikon, promoaminen.

Kryptokolikko Save the Kids julkaisiin kesäkuussa, ja se erosi tunnetuista kryptovaluutoista kuten Dogecoinista ja Bitcoinista sillä, että prosenttiosuuden tuotosta luvattiin menevän hyväntekeväisyyteen. FaZe Clanin jäsenet Kay, Jarvis, Nikan ja Teeqo markkinoivat kolikkoa faneilleen ja seuraajilleen.

Save the Kids -kolikon kohdalla tapahtui sama, kuten useiden kryptovaluuttojen kohdalla viime aikoina: Se vaikutti alkuun luotettavalta ja hyvältä sijoituskohteelta, kunnes arvo suli muutamien päivien päästä. Kuten yleensäkin, muutama sijoittaja tienasi rahaa myydessään kolikkonsa silloin, kun vaikuttajat markkinoivat sitä faneilleen, kun taas esimerkiksi useat FaZen fanit menettivät rahansa käytännössä yhdessä yössä. SomeOrdinaryGamers -kanava YouTubessa on tuonut ilmi, että monet niistä, jotka ostivat kolikkoa ennakkomyynnin aikana ennen yleisölle julkistamista, olivat juuri niitä, jotka myös myivät kolikkonsa silloin, kun yleinen myynti alkoi. Arvo siis romahti nopeasti, ja esimerkiksi hyväntekeväisyyteen ei juuri jäänyt lahjoitettavaa.

Kay, joka on nyt erotettu FaZe Clanista, on todennut Twitterissä, ettei hänellä ollut pahoja aikeita promotessaan kryptovaluuttaa, ja hän luuli, että tässä olisi jokaiselle mahdollisuus voittoon. Hän sanoo myöskin, ettei ollut keskustellut kenenkään FaZen jäsenen kanssa tästä.

FaZe Clan itse totesi samassa twiitissä, missä ilmoitti jäsenien erottamisesta ja yhteistyön tauottamisesta, ettei organisaatiolla ollut mitään osuutta kryptovaluutan promoamiseen ja he tuomitsevat jäseniensä käyttäytymisen. Fanien luottamus ja kunnioitus on aina ollut heidän ykkösprioriteettinsa.

Lähde: KOTAKU