Suomalainen kilpapeliorganisaatio FC Lahti Menace ilmoitti aiemmin tällä viikolla Counter-Strike: Global Offensive -joukkueensa hajoamisesta. Organisaatio ilmoitti joukkueen hajoamisesta Twitter-tilillään sisäisistä ongelmista johtuen.

Joukkueen kokoonpanoon kuuluivat Teemu "teksi" Ursin, Harri "reVicer" Kaukonen, Mikael "miksu" Liljander, Samuli "twixie" Herrala ja Tim "NaapurinHans" Nordström.

eUrheilu.com tavoitti FC Lahti Menacen managerin Teijo Sepposen kommentoimaan uutista.

"Joukkueemme oli asettanut itselleen hyvin korkeat tavoitteet jopa meidän omien standardien yläpuolelle. Niiden saavuttaminen on aina henkisesti raskasta ja tästä syystä pelaajien yhteishenki koki pieniä kolahduksia aina huonompien tuloksien kohdalla", Sepponen kommentoi.

Menace vaihtoi osan pelaajistaan viime vuoden lopulla, ja sama olisi ollut edessä Lantrek-karsintojen jälkeen. Vaikka joukkue ei yltänyt asetettuihin tulostavoitteisiin, organisaatio olisi ollut valmis jatkamaan pelaajien kanssa.

"Päädyimme pelaajien kanssa siihen tulokseen, että he eivät halunneet kasata enää uutta joukkuetta ja aloittaa alusta. Itse emme olleet huolissamme tuloksista, vaan kannustimme pelaajia jatkamaan vääntämistä."

Sepponen uskoo, että Menace palaa nopeasti tukemaan Counter-Strike-joukkuetta.

"Kyseessä on kuitenkin yksi elektronisen urheilun kulmakivistä", Sepponen painottaa.

"Counter-Strike on henkisesti raskasta Suomenkin tasolla"

FC Lahti Menacen joukkueen hajoaminen oli jo toinen suomalaisen CS-kokoonpanon hajoaminen alkuvuoteen. Tammikuun alussa Conquer Gaming joutui lopettamaan pelin parissa toistaiseksi.

"Mielestäni Counter-Strike on todella raskasta henkisesti, kun yritetään päästä huipulle – jopa Suomen tasolla. Itse olen aikojen saatossa jo oppinut, miten nopeasti joukkueissa saattaa tapahtua vaihtuvuutta."

"Haluaisimme tukea joukkueita jopa vuosia, mutta tällä hetkellä tämä ei tunnu onnistuvan", Sepponen sanoo.

FC Lahti Menacella on joukkueita ja pelaajia useassa eri pelissä, kuten Call of Dutyssa, Overwatchissa, Halossa, League of Legendsissä, Fifassa, ja StarCraft II:ssa.

"Pyrimme pitämään panostuksemme jokaiselle joukkueelle tasavertaisena ja tukemaan pelejä jotka sen ansaitsevat.  Seuraamme elektronisen urheilun liikehdintää ja trendejä: mitkä pelit tai alustat ovat kasvamassa. Tällä hetkellä mielenkiintoisimmalta näyttää Battalion 1944 ja elektronisen urheilun mobiilipuolen kasvu", Sepponen valottaa.

FC Lahti Menace sai alkunsa viime vuoden elokuussa, kun lahtelainen jalkapalloseura FC Lahti aloitti yhteistyön kilpapelijoukkue Team Menacen kanssa.

Kuvalähde: FC Lahti