Monelle konsepti voi tuoda mieleen Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL) järjestämän eSM-sarjan, mutta kyseessä ovat kaksi eri liigaa. Onko FEL sitten SEULin eSM-sarjan kilpailija?

– Meillä ei ole yhteistyötä heidän kanssaan, mutta emme koe heitä kilpailijoiksi, kommentoi FELin toimitusjohtaja Jussi Halme eUrheilu.comille.

Halme ei kuitenkaan sulje pois yhteistyön mahdollisuutta

– Me koemme, että Suomessa eSports on vielä niin alkutekijöissään, että alalla toimijoiden tulisi keskittyä eSportsin kehittämiseen mieluummin yhdessä. Teemme mielellämme yhteistyötä kaikenlaisten toimijoiden kanssa.

Viime vuoden heinäkuusta lähtien vireillä ollut projekti aloittaa pelitoimintansa touko-kesäkuun vaihteessa sijoitusturnauksilla, joista CS:GO-sijoitusturnausten 16 parasta pääsevät ammattilaistason liigaan ja sijat 17-.64. saavuttaneet joukkueet sijoitetaan haastajaliigaan. Pelaajamäärä Hearthstone-liigassa nousee 128. joista niinikään 16 parasta pääsevät korkeimman tason liigaan. FELiin osallistuminen vaatii sen oman lisenssin oston.

Liigat huipentuvat joulukuun tienoilla finaalitapahtumaan, jonka yksityiskohdat ovat kuitenkin vielä hämärän peitossa.

– Vielä on aikaista lyödä lukkoon minkälainen finaalitapahtuma liigalle tulee. Tietenkin pyrimme luomaan mahdollisimman hienon tapahtuman palkinnoksi pelaajille kaudesta. Pyrimme järjestämään myös muita tapahtumia, mutta mitään ei ole vielä lyöty lukkoon. Meillä on tosin paljon ideoita tapahtumien suhteen. Vaikka FELin liigat pääasiassa pelataan kotoa käsin, niin on silti mukava välillä päästä näkemään samanhenkistä porukkaa ihan livenä ja meidänkin osaltamme tavata pelaajia.

FEL järjestetään keväisin ja syksyisin, eli kaksi kertaa vuodessa.

– Useissa lajeissa pelataan tietenkin yksi kausi per vuosi, mutta me emme halua pakottaa ihmisiä sitoutumaan puoleksi vuodeksi tiettyyn pelirytmiin. Kahden kauden avulla saamme myös toivottavasti mahdollisimman paljon vaihtuvuutta. Vanhojen joukkueiden / pelaajien pitää pysyä skarppina ja uusille osallistujille tulee mahdollisuus näyttää kykynsä ja nousta.

Ilmoittautumiset ovat auki toukokuun 29. saakka, karsintaturnausten alkaessa jo seuraavalla viikolla. Varsinainen liiga alkaa näillä näkymin elokuussa. Lisätietoja liigasta löydät sen nettisivuilta.