Uusin CS:GO kausi käyntiin Lantrekeillä, voittajalle paikka Arctic Invitational karsintoihin.

Finnish Esports Leaguen CS-liigan kuudes kausi käynnistyy LanTrek-tapahtumassa torstaina 28. helmikuuta. Kuudennella kaudella jaetaan palkintorahaa 20 000 euroa, jonka lisäksi kauden mestari kuittaa paikan Arctic Invitationalin karsintaan. Karsinnan paras jatkaa Hartwall Arenalle taistelemaan kotimaisittain uskomattomasta 100 000 euron palkintopotista.

”Tällainen yhteistyö vie kotimaista esportsia eteenpäin isoin harppauksin. Olemme ylpeitä, että FEL ja jatkuvasti kasvanut CS-liigamme valittiin tähän mukaan. Totta kai uskon ja toivon, että meidän liigamme mestari on se, joka etenee myös Hartwall Arenalle ja voittaa koko turnauksen.” Hehkutti Finnish Esports Leaguen myynti- ja markkinointijohtaja Matti Kailanto.

Historiallinen potti palkintorahaa ja uusia liigoja vuonna 2019

Finnish Esports League tulee jakamaan tänä vuonna palkintorahaa vähintään 55 000 euroa, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin.

FEL jakoi lokakuussa 2017 Suomen CS-historian suurimman voittosumman 12 000 euroa. Se meni kolmannen kauden mestaruuden klaaranneelle HAVU Gamingille. Tänä vuonna Arctic Invitational nappasi suurimman palkintopotin tittelin, mutta nähtäväksi jää jäävätkö voittorahat Suomeen.

55 000 euron palkintopotista 40 000 euroa jaetaan Counter-Strikessä, puolet tästä rahasta on varattu kevätkauteen ja puolet syksyyn. Loput 15 000 euroa on varattu muihin peleihin. Tätä ennen FELissä on pelattu CS:n lisäksi vain Hearthstonea, jossa kausittain on jaettu noin tuhat euroa. FEL ei ole vielä julkaissut muita pelejä, mutta lupaa lisätietoa LanTrekiin mennessä.

FEL ja Elisa yhteistyöhön – CS-liigasta tv-sopimus

Elisa näyttää alkavan CS-liigakauden otteluita kaksi kertaa viikossa sekä Elisa Viihde -palvelussaan että omalla Twitch-kanavallaan. Lähetykset tuotetaan Elisan uudelta esports-studiolta Helsingistä, ja ääneen pääsevät katsojille tutut selostajat ja asiantuntijat. Lähetykset tehdään joka keskiviikko ja sunnuntaina klo 20.00.

Yhteistyö on huikea harppaus FELille, jonka liigaottelut on aiemmin lähetetty freelancereiden toimesta kotikoneilta. Elisan studio ja tv-sopimus tulevat varmasti näkymään niin lähetyksen laadussa, kuin katsojamäärissäkin.

”Olemme erittäin iloisia siitä, miten innokkaasti Elisa Viihde on otettu vastaan kotimaisen e-urheilun mediana. Meille on kasvanut loistava katsojakunta, ja toivotamme koko CS:GO-yhteisön tervetulleeksi seuraamaan kotimaan kovinta CS:GO-sisältöä”, kommentoi Elisa Viihteen urheilu- ja maksu-TV-liiketoiminnasta vastaava Mika Lepistö.

Lähde ja artikkelikuva: Finnish Esports League