Elokuvateatteriketju Finnkino on päättänyt lähteä mukaan e-urheiluun aivan uudella otteella. Aiemmin Finnkino on esittänyt isompien turnausten lähetyksiä elokuvateattereissaan, mutta yhtiö on nyt julkistanut laajentavansa omien turnausten toteuttamiseen.

Finnkinon ensimmäinen tapahtuma on Clash Royale -mobiiliturnaus, joka järjestetään yhdessä tapahtumatuottaja Ultimate Ability Entertainmentin kanssa. Turnauspaikkana toimii Helsingin Itiksen elokuvateatteri, ja siihen osallistuminen on avoin kaikille. Karsintaturnauksia pelataan helmi-maaliskuun aikana kaikkiaan kolme ja ne huipentuvat maaliskuun lopulla pidettävään finaaliin. Finaaliturnauksen palkintoja ei ole vielä julkistettu.

Tapahtumassa painotetaan nuorten kanssa työskentelyä, ja siinä mukana olevat työntekijät ovatkin nuoriso-ohjaajia. Turnaus on pelaajille ilmainen, mutta osallistuminen vaatii pääsylipun jonka voi lunastaa Finnkinon verkkosivuilta.

Jokainen turnaus kestää tunnin, jonka aikana paikalla olevat pelaajat ottelevat omilla mobiililaitteillaan toisiaan vastaan 1v1-otteluissa. Valikoituja otteluita näytetään samalla salin valkokankaalla selostuksen kera. Jokaisesta karsintaturnauksesta jatkoon etenee viisi pelaajaa.

Finnkino on esittänyt esports-tapahtumia valkokankailla jo muutaman vuoden ajan. Kaikki aikaisemmat tapahtumat ovat olleet livelähetyksiä suurilta areenoilta, joissa yleisö seuraa ammattilaisten pelaamista katsomoissa. Ajatus siitä, että kaikki osallistuvat aktiivisesti pelitapahtumaan, on jotain aivan uutta ja varmasti event cinema -elämys parhaimmillaan”, kommentoi Finnkinon Event Cinema Manager Marjut Apilo-Olson.

Turnausten aikataulu on:

  • 1. karsintaturnaus 5.2. klo 16.30
  • 2. karsintaturnaus 19.2. klo 13.00
  • 3. karsintaturnaus 5.3. klo 16.30
  • Finaaliturnaus 19.3. klo 16.30

Turnaukset ovat katsottavina suorana ja jälkikäteen Ulti Gamingin Youtube-kanavalta.

Lähde: Finnkino Kuvalähde: Clash Royale