Ruotsalaisjoukkue Fnatic palasi mestaruuskantaan Counter-Strike: Global Offensivessa, kun se voitti Intel Extreme Mastersin Katowicen turnauksen. Peräti seitsemän tuntia kestäneessä finaalissa Fnatic kaatoi FaZe Clanin kartoin 3-2 (5-16, 22-20, 16-7, 11-16, 19-17).

FaZe voitti helposti ensimmäisen kartan Cachen, mutta Fnatic hoiteli toisen kartan, Infernon, lopulta kahden jatkoajan jälkeen, vaikka se oli jo 9-15 tappiolla. Fnatic onnistui ryöstämään itselleen myös FaZen valitseman Overpassin lukemin 16-7. FaZe-pelaaja Ladislav ”GuardiaN” Kovácsin yhdellä viittä vastaan -ässä oli lopulta laiha lohtu eurooppalaiskokoonpanolle.

FaZe onnistui viemään pelin lopulta viidenteen karttaan voitettuaan Miragen 16-11. Ratkaisevassa kartassa Trainissa joukkueet voittivat kierroksia rinta rinnan, mutta Fnatic kuittasi voiton lopulta jatkoajalla 19-17. Fnaticin Robin ”flusha” Rönnquist otti kartassa 38 tappoa, mukaan lukien kaksi ässää (viiden tapon kierrosta).

Ronnquist valittiin myös HLTV:n turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Flusha vei ottelun myös jatkoajalle:

Mestaruudesta erityisen tekee se, että Fnatic jäi viikko sitten järjestetyssä Starladderin 16 joukkueen turnauksessa jumbosijalle voittamatta otteluakaan.

Fnaticille turnausvoitto on ensimmäinen kahteen vuoteen. Vuonna 2015 peliä hallinneen organisaation edellinen mestaruus tuli myös IEM Katowicesta, vuonna 2016.

Suuruuden aikansa jälkeen ruotsalaisjoukkue on joutunut tekemään myös isoja viilauksia kokoonpanoonsa. Fnaticin kokoonpano tällä hetkellä:

Freddy ”KRIMZ” Johansson

Robin ”flusha” Ronnquist

Jesper ”JW” Wecksell

Golden” Selim (Kapteeni)

Jonas ”lekr0” Olofsson

Maailman parhaaksikin joukkueeksi rankattu FaZe Clan jatkaa heikkoja otteita finaaliotteluissaan. Joukkue on edennyt viime marraskuusta lähtien peräti viisi kertaa finaaliin, mutta on voittanut niistä vain yhden.

Katso kaikki turnauksen tulokset ja tilastot HLTV:stä.

Lähde: HLTV Kuvalähde: IEM