Esports-skene on kasvanut viimeisten vuosien aikana räjähdysmäisesti.

Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes julkaisi pelimaailman 13 rikkainta organisaatiota. Listalla mukaan mahtui muun muassa tunnetut TSM, Cloud9 ja FaZe Clan.

Esimerkiksi se, että League of Legendsin maailmanmestaruuskisoja seurasi samanaikaisesti lähes 4 miljoonaa katsojaa Twitchissä ja YouTubessa, kertoo että kasvu ei ole hidastumassa vähään aikaan.

Kasvu kiinnostaa sponsoreita ja se näkyy palkintorahojen kasvussa. Forbes kokosi listan, jossa on 13 organisaatiota, joiden arvo on yli 100 miljoonaa dollaria.

 1. OverActive Media

OverActive Media on tunnetun LoL-joukkue Splycen emoyhtiö.  Yhtiö omistaa myös Toronto Defiant Overwatch-joukkueen sekä Toronto Ultra Call of Duty-joukkueen. Organisaatio toimii myös Fortniten, Smiten ja StarCraft 2:n parissa.

Yhtiön kokonaisarvo on noin 120 miljoonaa dollaria.

 1. Misfits Gaming

Misftis Gaming on mukana kaikissa kolmessa suurimmassa franchising-liigassa, se omistaa Overwatch-joukkue Florida Mayhemin ja hankkivat Floridan franchising-paikan Mutineers-joukkueelleen Call of Duty Leagueen ensi vuodeksi.

Organisaation arvo on yhteensä 120 miljoonaa dollaria.

 1. NRG Esports

NRG omistaa muun muassa San Francisco Shock Overwatch-joukkueen ja ovat sen lisäksi vahvasti mukana myös esimerkiksi Fortnitessa, Smashissä ja Apex Legendsissä.

Organisaation arvo on 150 miljoonaa dollaria.

 1. 100 Thieves

Organisaatio päätti olla lähtemättä Call of Dutyn franchise-liigaan, joka olisi tullut maksamaan 20 miljoonaa dollaria. Organisaation joukkueet kilpailevat LoL:ssa, CS:GO:ssa ja Fortnitessa.

Organisaation arvo on yhteensä 160 miljoonaa dollaria.

 1. G2 Esports

G2:lla on yksi parhaista League of Legendsin franchise-liigan joukkueista. Forbesin mukaan G2:sen arvo on noussut vuonna 2019 60 miljoonaa dollaria ja on nyt yhteensä 165 miljoonaa.

 1. Team Envy

Team Envy tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen legendaarisimmista Call of Duty-joukkueista. Organisaatio omistaa myös Dallas Fuel-joukkueen Overwatch-liigasta.

Organisaation arvo kohoaa 170 miljoonaan dollariin.

 1. Fnatic

Joukkue on mukana monissa suurimmissa peleissä. Mukaan luettuna LoL, CS:GO, Dota 2, Fortnite.

Fnatic on yhteensä noin 175 miljoonan dollarin arvoinen.

 1. Gen.G

Gen.G on korealainen organisaatio, joka on tullut suurella menestyksellä myös Amerikan markkinoille. Organisaatio kilpailee LoL:ssa, Overwatchissa ja NBA 2K-liigassa.

Joukkue on arvoltaan 185 miljoonaa dollaria.

 1. Immortals Gaming Club

210 miljoonan dollarin arvoinen Immortals Gaming Club kilpailee Call of Duty:ssa, LoL:ssa, Overwatchissa, sekä omistaa CS:GO:ta pelaavan MiBRn.

 1. Faze Clan

FaZe Clan tunnetaan Call of Duty:sta, CS:GO:sta ja monista maailman tunnetuimmista Fortnite-striimaajista.

Organisaatio on yhteensä 240 miljoonaan dollarin arvoinen.

 1. Team Liquid

Pohjoisamerikkalainen Team Liquid on maailman kolmanneksi arvokkain organisaatio. Joukkue on niittänyt menestystä niin LoL:sta, Dota 2:sta, kuin CS:GO:stakin.

Joukkueen arvo on 320 miljoonaa dollaria.

 1. Cloud9

Amerikkalais organisaatio toimii todella laajalla rintamalla. He ovat mukana LoL:ssa, Overwatchissa, CS:GO:ssa, Fortnitessä ja Rocket League:ssa. Cloud9 ilmoitti myös äskettäin isosta yhteistyökummanuudesta Puman kanssa ja julkaisi lokakuussa ensimmäisen vaatekokoelmansa.

Organisaation arvo on tähtitieteelliset 400 miljoonaa dollaria.

 1. Team SoloMid

Toinen Amerikkalaisjoukkue jaetulla kärkipaikalla on Team SoloMid. Cloud9 tapaan TSM:llä on joukkueita todella monessa isoimmissa peleissä. Organisaatiolta löytyvät joukkueita LoL:sta, Apex Legends:stä, Fortnite:sta ja Rocket League:sta lähtien. Organisaation Rocket League-joukkueessa pelaa myös suomalainen Otto ”Metsanauris” Kaipiainen.

Organisaation arvo on 400 miljoonaa dollaria.

 

Top 13 rikkaimmat esports-organisaatiot

 1. Overactive Media (Arvo $120 miljoonaa)
 2. Misfits Gaming (Arvo $120 miljoonaa)
 3. NRG Esports (Arvo $150 miljoonaa)
 4. 100 Thieves (Arvo $160 miljoonaa)
 5. G2 Esports (Arvo $165 miljoonaa)
 6. Team Envy (Arvo $170 miljoonaa)
 7. Fnatic (Arvo $175 miljoonaa)
 8. Gen.G Esports (Arvo $185 miljoonaa)
 9. Immortals Gaming Club (Arvo $210 miljoonaa)
 10. FaZe Clan (Arvo $240 miljoonaa)
 11. Team Liquid (Arvo $320 miljoonaa)
 12. Cloud9 (Arvo $400 miljoonaa)
 13. Team SoloMid (Arvo $400 miljoonaa)

Lähde: Dexerto Kuvalähde: Dexerto