Fortnite Champion Series -finaalit starttaavat tänään. KOVA Esportsin Niko ”Aistimus” Anttila sekä Ville ”Flowdi” Virtala ovat hioneet strategiat kuntoon ja lähtevät hakemaan voittoa. Finaaleissa nähdään myös muitakin suomalaisia, mukana ovat muun muassa Lassi ”BELAEU” Kallio ja Konsta ”Kaxie” Kauppinen, jotka muodostavat trion yhdessä slovenialaispelaaja Kevin ”Tohaj” Baticin kanssa. Voittaja kruunataan sunnuntaina 22.9.

 

Eurheilu.com haastatteli KOVA Esportsin Niko ”Aistimus” Anttilaa aivan finaalien kynnyksellä:

 

Millä mielellä kohti finaaleja?

– Positiivisilla fiiliksillä lähdetään. Olemme valmistautuneet hyvin ja uskon että meillä on ihan hyvät mahdollisuudet pärjätä.

 

Tuoko turnaus lisäpaineita vai antaako se vain lisäbuustia?

– Toki turnaus tuo hieman lisäpaineita, mutta se on ihan normaalia.

 

Minkälaisia sijoja lähdette tavoittelemaan?

– Tietenkin tähtäämme joukkueena voittoon, mutta sen saaminen vaatii paljon. Henkilökohtainen tavoitteeni olisi hankkia meille finaalipaikka lauantaina pelattavista ”heateistä”, eli sijoittua niissä kahdeksan parhaan joukkoon.

 

Oliko kaikki trion pelaajat tuttuja?

– Triooni kuuluvat minä, Flowdi ja Slix. Olen pelannut Flowdin kanssa duoja melkein kaksi vuotta, mutta Slixin kanssa olemme pelanneet vain noin 6 viikkoa.

 

Miten yhteispeli lähti käyntiin?

– Kokeilimme Flowdin kanssa monia potentiaalisia pelaajia ja Slix osoittautui sopivimmaksi. Otimme heti ensimmäisestä turnauksesta (Fortnite Champions Series, Week 1) 19. sijoituksen koko Euroopasta.

 

Miten joukkue on valmistautunut?

– Olemme valmistautuneet turnaukseen pelaamalla paljon yhdessä ja hiomalla strategioitamme. Olemme myös analysoineet omaa ja vihollistemme pelaamista ja yrittäneet oppia niistä.

 

Minkälaisena näet suomalaisten tason verrattaessa maailman kärkeen?

– Suomessa on paljon potentiaalia, vaikka tällä hetkellä vain muutama suomalainen trio pystyy sijoittumaan tasaisesti Euroopan kärkeen pelinsisäisissä turnauksissa.

 

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmasi Fortniten suhteen?

– Aion jatkaa Fortniten kilpapelaamista niin kauan kuin pystyn sekä tasapainoitella sen ja opiskelun välillä.

 

(KUVA: TWITTER @realAistimus)

 

Kuvalähde: TWITTER @realAistimus & Dexerto