Fortnite Chapter 2 julkaisun myötä Epic Games uusi lähes täysin Fortniten asevalikoiman, joten on hyvä tietää mitä aseita kannattaa pelin tiimellyksessä mukanaan kantaa. Pelissä on tällä hetkellä vain kahdeksaa eri asetta ja joka aseella on vanhaan tapaansa viisi eri harvinaisuusastetta.

Uutissivusto Dexerto on listannut Fortniten parhaat aseet eri tasoissa. Parhaat ja käytännöllisimmät aseet löytyvät S-tasosta ja huonoimmat ja epäkäytännöllisimmät C-tasosta. Kyseessä on siis tällä hetkellä videopeli ja urheilumaailmasta hyvin tuttu Tier-listaus.

Lista perustuu tämän hetkisiin aseisiin ja miten tehokkaita, monipuolisia ja suosittuja ne ovat pelin tämän hetkisessä päivityksessä, eli listaan saattaa tulla muutoksia mahdollisten uusien päivitysten mukana.

Fortnite Chapter 2:n kaikki aseet ja niiden muodot

S-Taso

Nämä aseet ovat niitä kaikkein tärkeimpiä, jotka sinun kannattaa ottaa mukaan ja pitää mukanasi jokaisen pelin alusta loppuun asti. Aseiden kaikki harvinaisuustasot ovat tarpeeksi käytännöllisiä ja tehokkaita.

Assault Riffle

Assault Rifflen kaksi eri muotoa M16 ja SCAR.

Damage/Osuma

Harmaa/Common: 30

Vihreä/Uncommon: 31

Sininen/Rare: 33

Pinkki/Epic: 35

Kulta/Legendary: 36

Assault Riffle on ollut pelissä sen julkaisusta asti ja se pysyy edelleen yhtenä pelin tasaisimpana ja luotettavimpana aseena. Ase on tehokas niin kauko,- kuin lähietäisyydeltäkin. Tästä aseesta saa aina sen mitä tilaa. Aseen kaksi harvinaisinta muotoa ovat SCAR-mallisina, jotka ovat vähemmän yllättäen pelin etsityimpien aseiden joukossa.

Tactical Shotgun

Tactical Shotgunin kaksi eri designia.

Damage/Osuma

Harmaa/Common: 71

Vihreä/Uncommon: 75

Sininen/Rare: 79

Pinkki/Epic: 83

Kulta/Legendary: 87

Tähän mennessä Fortnite Chapter 2:ssa Tactical Shotgun on ollut se suositumpi haulikko kahdesta vaihtoehdosta. Nopeampi ampumistahti on havaittu etevämmäksi tämän hetkisissä tulitaisteluissa. Nopea ampumistahti on anteeksiantavampi hutitilanteissa, kuin perus Pump Shotgun. Kuitenkin Kannattaa valita näistä kahdesta se juuri sinulle käteen sopivampi vaihtoehto, vaikka toinen löytyykin korkeammalta listalta.

Submachine Gun

Kaksi pelistä löytyvää Submachine Gun designia, jotka tiedettiin aikaisemmin nimillä Standard SMG ja Compact SMG.

Damage/Osuma

Harmaa/Common: 17

Vihreä/Uncommon: 18

Sininen/Rare: 19

Pinkki/Epic: 20

Kulta/Legendary: 21

SMG on yksi niistä aseista, jonka pitäisi löytyä aina pelaajan repusta. Lähi ja keskipitkän matkan taisteluissa sen tiheä ampumisnopeus ja kohtalainen damagemäärä per osuma tekevät siitä lähes pakollisen jokaikiselle.

A-Taso

Tason aseet ovat silti erittäin hyviä vaihtoehtoja, ja näitä kannattaa pitää mukanaan. Aseissa on kuitenkin tiettyjä asioita, jotka saavat ne valahtamaan alemmas S-tasolta. Kuitenkin korkeamman harvinaisuusasteen A-tason aseet voivat olla järkevämpiä pitää mukanaan, kuin alemman asteen S-tason aseet.

Pump Shotgun

Kaksi pelistä löytyvää Pump Shotgun-designia

Damage/Osuma

Harmaa/Common: 70

Vihreä/Uncommon: 80

Sininen/Rare: 90

Pinkki/Epic: 100

Kulta/Legendary: 110

Jostain ihmeen syystä Pump Shotgun on jäänyt suosiossa Tactical shotgunin taakse tähän mennessä Fortnite Chapter 2:ssa. Se on kuitenkin edelleen tarpeeksi hyvä ottaa mukaan varsinkin, jos olet kokonaan ilman haulikkoa. Tämä on yksi niistä aseista, joissa harvinaisuusaste merkkaa damagessa enemmän, kuin monessa muussa aseessa. Aseen harvinaisimmat muodot saattavat olla jopa Tactical shotgunia parempia, hitaammasta ampumistiheydestään huolimatta.

Burst Assault Riffle

Burst Assault Rifllen kaksi harvinaisinta muotoa ovat pelissä ennennäkemättömällä designilla varustettuja

Damage/osuma

Harmaa/Common: 27

Vihreä/Uncommon: 29

Sininen/Rare: 30

Pinkki/Epic: 32

Kulta/Legendary: 33

Burst Assault Riffle on saanut harvinaisiimpiin Epic ja Legendary muotoihin Fortnitessa ennennäkemättömät designit. Ase on edelleen ihan käytännöllinen ja hyvä vaihtoehto, mutta on hieman epäluotettavampi, kuin esimerkiksi normaali Assault Riffle heikomman damagemäärän ja ryöppymäisen ampumistyylin takia.

B-Taso

Näillä aseilla saat kyllä hommat tehtyä, mutta ne eivät ole yhtä monipuolisia ja sitä myöten yhtä kriittisiä kantaa mukanaan koko peliä.

Rocket Launcher

Kaksi pelistä löytyvää Rocket Launcher-designia

Damage/Osuma (Latausaika)

Harmaa/Common: 70 (4.7)

Vihreä/Uncommon: 85 (4.1)

Sininen/Rare: 100 (3,6)

Pinkki/Epic: 115 (3.1)

Kulta/Legendary: 130 (2.5)

Yksi isoimmista muutoksista Fortnite Chapter 2:ssa on se, että Rocket Launcherista on tullut entistä yleisempi. Tämä johtuu lähinnä siitä, että aseesta on saatavilla myös vähemmän harvinaisia muotoja. Rocket Launcer on hyvä hajoittamaan vastustajan rakennelmia ja osuessaan se tekee vihollisiin isoa damagea. Kuitenkaan ase ei ole niitä kaikkein tärkeimpiä pitää mukanaan. Varsinkaan aseen vähemmän harvinaisemmat muodot eivät ole vähäisen damagen takia pakollisia pitää mukanaan.

C-Taso

Tämän tason aseet ovat niitä, joita kannetaan mukanaan, jos ei parempia vaihtoehtoja ole löytynyt. Aseet eivät ole kovin monipuolisia, mutta oikeissa käsissä näilläkin saa paljon damagea aikaan. Varsinkin aseiden harvinaisemmat muodot voivat olla mukana pitämisen arvoisia.

Pistol

Pelin kaksi pistoolimallia

Damage/Osuma

Harmaa/Common: 24

Vihreä/Uncommon: 25

Sininen/Rare:  26

Pinkki/Epic:  28

Kulta/Legendary: 29

Pistooli on aina ollut ja tulee varmaankin olemaan sellainen ase, jota et halua pelin loppuun asti kantaa ja käyttää ratkaisevissa taisteluissa. Ase on kuitenkin ihan käypä lähitaisteluissa varsinkin herkän liipasinsormen omaavien pelaajien käsissä. Aseen kahdella harvinaisimmalla muodolla on myös uudet designit, joita ei ole pelissä aikaisemmin nähty.

Bolt-Action Sniper Rifle

Kaksi pelistä löytyvää Sniper-designia

Damage/Osuma (Latausaika)

Harmaa/Common: 95 (3.3)

Vihreä/Uncommon: 100 (3.2)

Sininen/Rare: 105 (3.0)

Pinkki/Epic: 110 (2.5)

Kulta/Legendary: 116 (2.3)

Snipereilla on aina ollut paikkansa Fortnitessa. Ne ovat loistavia kaukotaisteluissa, mutta ei oikeastaan missään muussa. Oikeissa käsissä se on tappavan tehokas, mutta ei riittävän tasainen, monipuolinen eikä luotettava ollakseen korkeammalla listalla. Kokemattomammat sniperin käyttäjät eivät varmasti tarvitse reppuunsa kyseistä asetta, mutta itsevarmojen snipaajien kannattaa pitää asetta mukanaan, varsinkin jos sattuu löytämään jonkun harvinaisemmista muodoista, niiden lyhyemmän latausajan ja suuremman damagemäärän takia.

 

 

lähde: Dexerto

kuvalähde: Epic Games, Dexerto